Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, cu moralul la pământ, după eșecul de la Buenos Aires! Ibericul, autocritică dură

Nicu Savin

Publicat 18/02/2024 la 09:48 GMT+2

Carlos Alcaraz a ratat șansa de a-și apăra titlul cucerit anul trecut la Buenos Aires. Al doilea jucător al lumii a fost învins de Nicolas Jarry, scor 6-7, 3-6 și rămâne fără finală ATP din august 2023. La finalul partidei, ibericul a fost un munte de tristețe și și-a făcut o autocritică dură, subliniind că nu a reușit să progreseze deloc la nivel de concentrare în momentele cheie față de 2023.

Carlos Alcaraz lanza la raqueta en su duelo de semifinales del Argentina Open frente a Nicolás Jarry

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz și-a dezamăgit fanii la Australian Open, pierzând în sferturi contra lui Zverev, iar ibericul a ales să-și refacă moralul la turneul de la Buenos Aires, pe care l-a câștigat anul trecut. Trecerea de la hard la zgură nu părea să-i pună probleme și a câștigat lejer primele două meciuri, cu Ugo Carabelli și Andrea Vavassori, dar în semifinale a clacat în fața lui Nicolas Jarry, scor 6-7, 3-6.
Alcaraz rămâne astfel fără finală jucată în circuitul ATP din august 2023, când ceda contra lui Djokovic în ultimul act de la Cincinnati. La finalul partidei de aseară, al doilea jucător al lumii a fost extrem de afectat și a recunoscut că eșecul cu Jarry este greu de digerat.

Carlos Alcaraz, dur cu el însuși, după eșecul din semifinale la Buenos Aires

Alcaraz a avut un discurs plin de dezamăgire, în care și-a făcut o autocritică extrem de dură. Spaniolul a spus că nu a progresat deloc la capitolul concentrare, subliniind că a avut multe momente favorabile pe serviciul adversarului pe care ar fi trebuit să le gestioneze diferit.
"A fost o înfrângere dificilă pentru mine, m-a durut foarte mult. Sunt multe lucruri de îmbunătățit. Nivelul meu trebuie să crească, am jucat un tenis bun, dar departe de nivelul meu real. M-am pregătit bine, fizic mă simt bine. Dar acest tip de înfrângere doare, trebuie să învăț să citesc mai bine jocul. Dar trebuie să merg înainte, nu există altă variantă.
Există o mare așteptare de la mine și în turneele la care merg oamenii cred că trebuie să câștig fiecare meci, dar până la urmă ăsta e tenisul, sunt mulți jucători care au un nivel ridicat. În acest moment văd că cei care sunt acolo sus fac diferența și când nu sunt la cel mai bun nivel și acolo trebuie să mă perfecționez. Este un progres pe care îl așteapt de ceva vreme, încercând să profit de anumite momente favorabile. Avantajul pe serviciul adversarului și mingile de break sunt momente pe care trebuie să le gestionez mai bine. Încerc să mă gândesc la drumul meu și la ce trebuie săîmbunatățesc. Dar mereu încerc să gândesc la pozitiv și în următoarele sesiuni de antrenament să exersez astfel încât sănu se mai întâmple ce s-a întâmplat azi.
Lucrul pozitiv este că am multe lucruri de îmbunătățit. Trebuie să știu să citesc mai bine jocurile și să ofer cea mai bună versiune a mea în momentele de tensiune. Azi mi-a lipsit asta când am avut30-0 contra serviciului. Trebuie să joc într-un mod diferit de cel de azi. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le îmbunătățesc pentru turneele următoare.
Trebuie să-mi îmbunătățesc în continuare nivelul de concentrarepentru că acest capitol nu s-a îmbunătățit față de 2023. Este ceva ce aștept de la mine și nu există altă opțiune. Pentru mine este foarte importantă concentrarea. Jocul meu se bazează pe concentrare și pe atitudine, pe energie. În unele jocuri am avut câteva suișuri și coborâșuri pe care nu mi le pot permite", a spus Alcaraz, citat de puntodebreak.com.
Carlos Alcaraz nu are prea mult timp să-și lingă rănile, pentru că săptămâna viitoare va juca la turneul ATP 500 de la Rio de Janeiro, unde anul trecut a făcut finală (a pierdut la Cameron Norrie). Favorit unu la competiția din Brazilia, ibericul se va duela în primul tur cu Thiago Monteiro, reprezentantul gazdelor, beneficiar al unui wild card.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo