Finala de la Linz le-a adus față în față pe Aryna Sabalenka (11 WTA) și Elise Mertens (21 WTA), 2 bune prietene, partenere de dublu la foarte multe turnee. Sabalenka a început mai bine, dar Mertens a revenit și a servit pentru set la scorul de 5-4 în prima mansă.
Belgianca nu și-a câștigat însă serviciul și din acel moment totul a curs în favoarea jucătoarei din Belarus. Aceasta a avut o serie de 6 game-uri câștigate la rând, adjudecându-și primul set cu 7-5 și distanțându-se în cel de-al 2-lea la 3-0. Mertens nu a mai avut puterea să revină și Sabalanka s-a impus și în manșa secundă, scor 6-2, câștigând totodată trofeul după o oră și 44 de minite de joc.
Astfel, Sabalenka încheie impecabil acest sezon, cu 9 victorii consecutive și 2 titluri câștigate la ultimele 2 turnee ale anului, după ce se impusese în urmă cu 3 săptămâni și la Ostrava.
Australian Open
"Mesajul venit de la Danka Kovinic ne-a dat aripi!"
ACUM O ORĂ

Sabalenka, egala Simonei Halep la numărul de turnee câștigate în 2020

Acesta este al 3-lea titlu din acest an pentru sportiva de 22 de ani, care a devenit astfel a 2-a jucătoare din circuit după Simona Halep care se poate mândri cu o asemenea performanță în acest sezon grav afectat de pandemie. De asemenea titlul de la Linz este al 8-lea din întreaga carieră.
De partea cealaltă, Mertens rămâne cu 5 titluri în palmares, aceasta fiind cea de-a 2-a finală pierdută în acest sezon, precedenta fiind cea de la Praga în fața Simonei Halep.
Acesta a fost ultimul meci din circuitul WTA al anului 2020. Tenisul feminin este programat să revină în ianuarie, în Australia, dar rămâne de văzut în ce condiții vor fi nevoite jucătoarele să joace la Antipozi.
Australian Open
Australian Open | Rezumatul partidei Rafael Nadal - Karen Khachanov, câștigată de iberic în 4 seturi
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 3 ORE