Problematica celui mai bun jucător din istoria tenisului e o chestiune subiectivă, fiecare având parti-pris-uri, în funcţie de favorit. Nadal are de partea lui cifrele, dăruirea incredibilă şi emoţia inegalabilă pe care o transmite, Djokovic este cu un an mai tânăr şi a dominat ca nimeni altul ultima decadă din tenisul mondial, iar fanii lui Federer văd în talentul, eleganţa şi naturaleţea execuţiilor GOAT-ul din tenis.
Nu se va ajunge probabil niciodată la un numitor comun printre specialişti şi iubitorii de tenis, cei trei jucători fiind cu adevărat fabuloşi, inegalabili. Totuşi, pentru Ion Ţiriac disputa e tranşată clar de Nadal, omul de afaceri român fiind un fan declarat al "Matadorului".
"Foc în lumea tenisului: miliardarul român a făcut o comparaţie unică între cei mari titani din tenis", titrează As.com, care apoi punctează, înainte de a prezenta declaraţiile lui Ţiriac: "Una dintre figurile cheie din tenisul mondial, Ţiriac a vorbit despre cei trei mari din tenis. L-a pus pe Nadal pe acoperijul lumii, deasupra tuturor şi i-a atacat fără precedent pe ceilalţi doi".
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 2 ORE

Ce a spus Ţiriac despre duelul Nadal - Djokovic - Federer

Miliardarul român a vorbit despre lupta de la distanță dintre Rafa Nadal, Novak Djokovic și Roger Federer pentru statutul de GOAT în istoria tenisului.
Țiriac nu are niciun dubiu în acest sens, considerându-l pe iberic peste eternii săi rivali. Opinia lui Ion Țiriac nu se bazează doar pe palmaresul celor 3 granzi, ci și pe felul lor de a fi și pe modul în care și-au clădit carierele.
"Nadal va fi numărul unu în lume pentru totdeauna. Nu se poate compara nici cu Djokovic, nici cu Federer. Pentru mine este o personalitate. Nu pot să mă gândesc doar la Grand Slam-urile câștigate, ci și la ființa umană care este Nadal. Vor trece multe generații până când un tenismen va câștiga de 14 ori un Grand Slam. Sau de 15 ori, pentru că sunt convins că va încerca să câștige și la anul la Roland Garros", a spus Țiriac pentru sursa citată.
Fostul mare jucător român l-a criticat aspru pe Djokovic pentru faptul că nu s-a vaccinat, dar mai ales pentru modul în care s-a comportat în ianuarie, când a creat acea discuţie nesfârşită legată de actele false pe care le-ar fi prezentat la intrarea în Australia, înainte de a fi deportat.
"Cred că Djokovic a făcut o greșeală fatală prin problema vaccinului. Fatală. Este păcat pentru imaginea lui, pentru că este un jucător senzațional. Vrea să fie o personalitate, dar nu are carisma lui Năstase sau a lui McEnroe. Deci este puțin mai dificil. Dar, fără îndoială, este un mare jucător și un mare luptător. Dar nu este Nadal", a adăugat Țiriac.
https://i.eurosport.com/2022/06/05/3388441.jpg
Fără Federer, dar cu Djokovic şi cel mai probabil Nadal la start, Wimbledond se apropie cu paşi repezi. Turneul de la All England Club va fi transmis în direct şi în exclusivitate pentru România de canalele Eurosport şi Eurosport Player.
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Oscar Otte, câștigată categoric de iberic
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Alexander Bublik a servit de 6 ori "din mână", într-un singur game! Kyrgios, reacție savuroasă
ACUM 3 ORE