Darren Cahill a acordat de curând un interviu pentru Digi Sport în care a vorbit despre ultimele progrese vizibile ale dublei campioane de Grand Slam din România. Cel de-al doilea mandat al tehnicianului australian în postura de antrenor al Simonei Halep a adus o semifinală la Australian Open și titlul de la Dubai.
https://i.eurosport.com/2020/01/30/2765439.jpg

Nu este mereu de acord cu ce spune Cahill

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Simona nu e de fiecare dată de acord cu ceea ce spun, dar mereu încercăm să facem ce e mai bine pentru ea. Uneori australienii pot să fie prea calmi, iar Simona vrea uneori să stârnească emoția din mine. Asta e o caracteristică a educației, a culturii voastre, așa sunteți voi; într-o anumită măsură, românii pot deveni foarte emoționali și le place să își exprime trăirile mai mult decât australienilor. Cred ca în acest sens eu am ajutat-o pe Simona, dar și ea, la rândul ei, m-a schimbat pe mine - Darren Cahill, pentru Digi Sport
Un lucru minunat despre Simona e că, dacă ascultă mesajul transmis, e uimitoare în a aplica sfaturile tactice și poate întoarce total un meci. Asta s-a întâmplat și la Dubai. Cu cât jucătorii vorbesc mai mult, cu cât pun mai multe întrebări, cu atât e mai bine. Nu există niciodată vreo întrebare proastă. Singura întrebare proastă e cea pe care nu o adresezi. Eu o încurajez de fiecare dată pe Simona Halep să îmi spună ce gândește, ce simte. Nu spun că vom renunța la on-court-coaching (n.r. interventiile pe teren ale antrenorului), dar vom recurge la el din ce în ce mai rar, de acum încolo

Chiar și engleza a devenit mai bună

Când Simona se grăbește, e pentru că o frustrează desfășurarea jocului. Cred însă că în ultimii doi ani a devenit mai stăpână pe ea. Se exprimă mai bine pe teren, se exprimă mai bine în engleză, e uimitor. E păcat că româna mea nu s-a îmbunătățit prea mult, dar engleza Simonei e mult mai bună, a început să înțeleagă umorul pe care îl avem noi în Australia, ceea ce e important

Darren Cahill, omul cheie în cariera Simonei Halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României a început colaborarea cu Cahill în 2015, după ce a lucrat anterior cu tehnicianul de la Antipozi în cadrul programului Adidas de dezvoltarea a carierei tinerilor jucători. Alături de australian, Simona Halep a bifat cele mai importante obiective pe care și le setase odată ce a pătruns în elita tenisului mondial: să ajungă lider mondial și să cucerească un titlu de Grand Slam. Între timp, românca a acumulat pe prima poziție 64 de săptămâni și a cucerit două titluri majore în carieră, însă primul succes nu se uită niciodată, așa cum susține și Nike.
https://i.eurosport.com/2020/05/16/2819417.png
Alături de Cahill, Roland Garros 2018, Simona obținea cea mai dulce victorie a carierei, după o finală disputată cu americanca Sloane Stephens. După două finale pierdute la Paris, Simona a reușit până la urmă să câștige trofeul mult visat, totul sub îndrumarea lui Darren Cahill. De altfel, chiar dacă nu a mai fost în mod oficial alături de ea, australianul a continuat să o urmărească pe Simona, să meargă la unele antrenamente cu echipa actuală și să-i ofere sfaturi prețioase. La Wimbledon, Darren a fost și el prin preajmă, iar Simona nu a uitat nicio clipă să menționeze acest fapt.
Chiar dacă echipa Simonei a format un tot unitar în vederea succesului ei, Darren Cahill a reușit să o ducă pe jucătoarea din Constanța la un alt nivel în tenisul mondial feminin, să fie lider mondial, să fie campioană de Grand Slam și să constituie în permanență un real pericol pentru rivalele din circuit.
Alături de australian, Simona a bifat mai multe rezultate notabile pentru cariera ei: 2015: Miami (semifinale), Stuttgart (semifinale), Roma (semifinale), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), US Open (semifinale); 2016: Madrid (câștigătoare), Wimbledon (sferturi), București (campioană), Rogers Cup (Montreal, campioană), Cincinnati (semifinale);2017: Stuttgart (semifinale), Madrid (campioană), Roma (finalistă), Roland Garros (finalistă), Wimbledon (sferturi), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), Beijing (finalistă, a devenit numărul unu mondial); 2018: Shenzhen (câștigătoare), Australian Open (finalistă), Indian Wells (semifinalistă), Roma (finalistă), Roland Garros (câștigătoare), Rogers Cup (Monteal, câștigătoare), Cincinnati (finalistă); 2020: Australian Open (semifinale), Dubai (câștigătoare).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02