Dublă campioană de Grand Slam, Ashleigh Barty a început azi cea de-a 109-a săptămână petrecută pe locul 1 WTA, australianca ocupând locul 8 în topul celor mai longevivi lideri. În curând, Barty va ajunge pe locul 7, întrecând-o pe Justine Henin, care a ocupat prima poziție în clasament timp de 117 săptămâni. Simona Halep, de pildă, este a 11-a în acest top, cu 64 de săptămâni pe locul 1 WTA.
Fosta jucătoare de tenis din Rusia, Ekaterina Bychkova, care nu a obținut de-a lungul carierei sale rezultatel notabile, a vorbit despre cei mai buni lideri mondiali din ultimii ani, precizând că Ashleigh Barty este de departe cea mai bună, "poate mai bună și decât Simona Halep", mai ales când vine vorba despre implicarea în activitățile media.
Australian Open
Simona Halep - Alize Cornet, LIVE TEXT în optimi la Australian Open! Duelul, LIVE pe Eurosport 1
ACUM 8 ORE

Ashleigh Barty, lider mondial în WTA la final de 2021

"Nu știu cum a procedat WTA, pentru că are o politica lor este ca totul să fie perfect. Ideea este că Barty din acest punct de vedere este cea mai bună pe poziția de lider, este o poziție câștigată pe merit atât pe teren, dar și datorită faptului că nu e implicată în controverse, scandaluri. Nu se așteaptă nimeni de la ea la trucuri, scandaluri sau o reputație slabă.
Din acest punct de vedere cred că este mai bună chiar și decât Simona Halep, care este și ea foarte muncitoare și participă la foarte multe evenimente. Personal, Halep nu mă interesează deloc. Barty are un caracter strălucitor, e autentică, Halep e doar corectă în cam toate opiniile pe care le poate avea. Mi se pare că WTA vrea ca liderul lor să fie cineva ca Barty sau Halep. Datorită unor jucătoare ca Barty și Halep, conducerea WTA nu are bătăi de cap", a spus Bychkova în presa din Rusia.
Australian Open
Ashleigh Barty, cuvinte mari la adresa Amandei Anisimova, pe care a învins-o la Australian Open
ACUM 11 ORE
Australian Open
Cum s-a relaxat Simona Halep înainte de meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 16 ORE