Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a făcut un anunţ neașteptat înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, spunând că refuză orice dialog cu jurnaliştii la Paris. Sportiva din Japonia și-a motivat alegerea afirmând că prezența tenismenilor la conferinţele de presă pun o povară uriașă asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.
"Scriu asta pentru a spune că nu voi face nicio conferinţă de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simţit adesea că lumea nu ţine cont de sănătatea mentală a sportivilor şi acest lucru sună adevărat ori de câte ori văd o conferinţă de presă sau particip la una. Adesea, noi stăm acolo şi răspundem la întrebări la care am răspuns de mai multe ori înainte sau răspundem la întrebări care aduc îndoială în mintea noastră şi pur şi simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine", a declarat Osaka, câştigătoare a patru Grand Slam-uri, ultimul la Australian Open 2021.

Apelul lansat de Naomi Osaka, respins de Ashleigh Barty

Tenis
Final de an în tenisul feminin. Bornele unui 2021 cum nu a mai fost altul în circuitul WTA
19/11/2021 LA 08:39
Australianca Ashleigh Barty, prima jucătoare a lumii, a respins apelul lansat de Naomi Osaka, locul 2 WTA, care a anunţat că nu va mai discuta cu presa, dar a precizat că pentru ea nu este o problemă să răspundă întrebărilor jurnaliştilor și că va plăti amenzile pe care le va primi în urma acestei "revolte".
"Conferinţele de presă fac parte din munca noastră. Desigur, pot fi momente dificil de gestionat. Personal, nu am avut niciodată probleme în a răspunde la întrebări. Nu mă împiedică să dorm. Încerc chiar să mă distrez puţin cu voi, dar cred că pentru toţi este diferit, nu pot fi responsabilă pentru ce cred alții. Nu pot să comentez decizia luată de Naomi, cum se simte ea. Va trebui să o întrebaţi pe ea", a declarat Barty, într-o conferinţă de presă de la Paris.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Locul ocupat de Simona Halep în "clasamentul adevărului"! Poziție mult mai bună decât în WTA
03/11/2021 LA 12:00
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13