Ashleigh Barty, jucătoarea care a dominat de o manieră categorică ultimele două sezoane în tenisul mondial, a făcut la sfârșitul lunii martie un anunț care a luat prin surprindere pe toată lumea. Sportiva de pe locul 1 WTA a anunțat că se retrage la doar 25 de ani din tenis, ea recunoscând că-și dorește să se concentreze pe familie și să nu călătorească săptămână de săptămână în circuit.
Chiar și așa, tripla campioană de Grand Slam nu are de gând să renunțe la sport, mai ales petnru că este multitalentată. De altfel, înainte de a face performanță în tenis, Barty a cochetat pentru mult timp cu crichetul, însă acestea nu sunt singurele în care Ash poate avea un cuvând greu de spus. La doar 11 zile după anunțul retragerii din tenis, Barty a obținut un titlu într-un turneu de golf.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20

Ashleigh Barty a renunțat la tenis ca să câștige titluri în golf

La mai puțin de 2 săptămâni de la anunțul care a șocat pe toată lumea, Ashleigh Barty a câștigat un turneu de golf organizat la Brisbane. În mod cert, golful este unul dintre activitățile care-i aduc liniște australiencei, iar cea mai bună dovadă este câștigarea unui turneu care se desfășoară pe terenurile de la Brisbane Brookwater Club.
De asemenea, este interesant că nu este prima dată când Barty câștigă turneul amintit, întrucât a obținut același succes în urmă cu doi ani. Un alt sport în care Barty se descurcă admirabil este crichetul, motiv pentru care în 2014 s-a retras pentru prima dată din tenis pentru a încerca să scrie istorie și în sportul atât de popular în Regatul Unit și în țările Commonwealth-ului.
Deși are doar 25 de ani, fără probleme cu accidentările, pur și simplu Barty a simțit că nu mai are nimic de demonstrat în tenis. S-a simțit epuizată moral și fizic și își dorește un altfel de viață, departe de tumultul turneelor și de călătoriile istovitoare. Chiar dacă alege să activeze în golf din când în când, Ash ar avea aproape de ea familia.
Tenis
Ash Barty a anunțat ce va face după anunțul șocant al retragerii! Surpriza pregătită de australiancă
12/04/2022 LA 12:43
Tenis
Suma ridicolă încasată de Barty pentru titlul cucerit în golf, la 11 zile după retragerea din tenis
04/04/2022 LA 14:57