"Din păcate, corpul meu nu s-a recuperat aşa cum speram după Australian Open şi nu am fost în măsură să mă pregătesc corect pentru Indian Wells şi Miami", a precizat Barty într-un comunicat.
"Nu cred că am atins nivelul necesar pentru a câştiga aceste turnee şi am decis, aşadar, să mă retrag de pe cele două tablouri. Iubesc aceste competiţii şi sunt tristă că nu voi participa, dar trebuie să mă concentrez pe repunerea în formă a corpului meu", a adăugat campioana de la antipozi.
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20
Ashleigh Barty, în vârstă de 25 ani, a cucerit trofeul la Melbourne, pe 29 ianuarie, la a noua sa participare la Australian Open, învingând-o în finală pe Danielle Collins (locul 11 WTA). Ea şi-a trecut în palmares al treilea titlu de Grand Slam, după cele de la Roland Garros 2019 şi Wimbledon 2021.
De absenţa sa de la Indian Wells (9-20 martie) şi a americancei Danielle Collins (accidentată) vor profita franţuzoaica Oceane Dodin şi unguroaica Anna Bondar, care vor fi incluse pe tabloul principal al competiţiei californiene.
Barty, care are un avans confortabil în fruntea clasamentului WTA, va pierde în schimb puncte în urma forfait-ului său de la Miami (23 martie - 3 aprilie), turneu pe care l-a câştigat în 2021.
Australianca urmează să revină în circuit la jumătatea lunii aprilie. "Obiectivul meu este să reprezint Australia la următoarea ediţie a Billie Jean King Cup (11-13 aprilie). După ce am lipsit de la această competiţie anul trecut, acum sunt nerăbdătoare să port din nou echipamentul verde-auriu", a mai precizat Ashleigh Barty.
Sursa: Agerpres
Tenis
Ash Barty a anunțat ce va face după anunțul șocant al retragerii! Surpriza pregătită de australiancă
12/04/2022 LA 12:43
Tenis
Suma ridicolă încasată de Barty pentru titlul cucerit în golf, la 11 zile după retragerea din tenis
04/04/2022 LA 14:57