ITF a anunțat că liderii din clasamentele ATP și WTA sunt campionii mondiali din 2019, ani în care Rafael Nadal și Ashleigh Barty au excelat. Barty este prima jucătoare de tenis din Australia numită Campioană Mondială ITF. Barty a câștigat primul titlu de Mare Șlem la Roland Garros, când a învins-o pe Vondrousova, cu scorul de 6-1, 6-3. De asemenea, australianca a câștigat Turneul Campioanelor învingând-o pe Elina Svitolina, cu 6-4, 6-3.
”Mă simt onorată să fiu numită Campioana Mondială ITF a acestui an. 2019 a fost un an incredibil. Am câștigat Roland Garros și am ajuns în finala Fed Cup. Sunt mândră de mine și de echipa mea pentru ce am realizat și abia aștept să înceapă sezonul din 2020”, a declarat Barty potrivit WTA Tennis.

Rafael Nadal, lider mondial la final de an pentru a cincea oară în carieră

Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58
Rafael Nadal, desemnat pentru a patra oară Campion Mondial ITF, a declarat: ”Sunt foarte fericit că am fost numit Campion Mondial ITF. Să închei sezonul pe locul 1 în clasamentul ATP pentru a cincea oară și să câștig alte două turnee de Mare Șlem în acest an este ceva ce nu credeam că este posibil în urmă cu câțiva ani. Și ca un final perfect, a fost ceva special să câștig Cupa Davis. Îi mulțumesc echipei mele că a fost lângă mine în tot acest timp”.
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
18/09/2021 LA 06:39