Ashleigh Barty nu a putut rezista în fața unui jucătoare care a etalat un tenis adaptat perfect pe zgura ciudată de la Charleston. Paula Badosa a menținut un ritm incredibil în fața numărului 1 mondial și după 2 seturi perfecte a reușit victoria carierei.
Barty, campioană la Miami și fără înfrângere după Australian Open, a făcut 24 de greșeli neforțate și pleacă acasă după un înfrângere categorică în sferturi, 6-4, 6-3.
Mutua Madrid Open
Ora de start a meciului Simona Halep – Coco Gauff, în optimile de finală de la Madrid Open
01/05/2022 LA 15:31
Badosa nu trecuse înaintea acestui turneu de la Charleston de nici o adversară din Top 20. În primul tur, jucătoarea de 23 de ani s-a impus în fața Belindei Bencic.
https://i.eurosport.com/2021/04/10/3027407.jpg

Cine este Paula Badosa?

Paula Badosa Gilbert este născută la New York, dar joacă pentru Spania, țara mamei ei. Fostă campioană la juniori, în 2015, la Roland Garros, Badosa nu a trecut niciodată de numărul 67 în WTA, dar această calificare spectaculoasă în semifinale la Charleston îi aduce o poziționare cel puțin pe locul 62 și le- depășit în această săptămână pe Patricia Țig și Sorana Cârstea. Pentru un loc în prima finală a carierei, Paula Badosa se va lupta cu Veronica Kudermetova. Rusoaica este pe locul 38 WTA. În cealaltă semifinală vor juca Ons Jabeur și Danka Kovinic.
Badosa a fost în mijlocul unui scandal la Australian Open. Jucătoarea spaniolă a fost testată pozitiv la sosirea la Melbourne și plasată în carantină. Badosa a reclamat condițiile precare în care a fost lasată de organizatori și a cuzat că suferă de anxietate și claustrofobie.
"M-am simțit abandonată. Am cerut echipamentul pentru a mă antrena în cameră și acesta a venit după 5 zile. Nu ste posibil așa ceva. Nici măcar nu am fost informată că am testat pozitiv și nici dacă voi putea juca la turneu. A fost îngrozitor" a spus Badosa.
Jucătoarea de 23 de ani a pierdut în primul tur la Australian Open în fața unei adversare venite din calificări și a declarat că nu va mai juca niciodată la un turneu de Grand Slam dacă va fi pusă în carantină.
Mutua Madrid Open
Badosa, "demolată" în Spania după ce a pierdut cu Simona Halep! Corretja a sărit în apărarea ei
01/05/2022 LA 12:26
Mutua Madrid Open
Halep, comparată cu Djokovic în presa din Spania, după meciul cu Badosa: "Paula, victimă sigură!"
01/05/2022 LA 06:34