Daniil Medvedev, 26 ani, a devenit luni al treilea jucător din Rusia şi al 27-lea din istorie care ocupă fotoliul de lider al ATP, întrerupând dominaţia sârbului Novak Djokovic care a deţinut şefia mondială timp de 361 săptămâni. Rusul e în premieră lider mondial în clasamentul ATP. Deşi a fost învins în semifinale la Acapulco, de Rafa Nadal, Medvedev a acumulat 8.615 puncte, suficient pentru a-l devansa pe Djokovic, învins în sferturi la Dubai, cu 150 puncte.
Jucătorul rus a oferit luni o primă reacție după ce a devenit lider mondial: "Este o mare onoare să ocup acest loc. Sunt sigur că toată lumea poate înțelege că această reușită se întâmplă cu emoții amestecate în această săptămână. Mulțumesc soției mele, echipei, sponsorilor, prietenilor și tuturor celor care au ajutat pe parcurs. Este un drum lung și aștept cu nerăbdare anii următori", a scris Medvedev pe rețelele de socializare.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Daniil Medvedev, fericit și trist în același timp în ziua în care a devenit oficial lider mondial

Înainte să devină lider mondial, Daniil Medvedev, născut la Moscova, a pledat pentru pace și a transmis că este afectat de acest conflict militar: "În aceste momente, înțelegi că tenisul nu este atât de important uneori. Cu siguranță, am avut multe sentimente când m-am trezit. Înaintea meciului, nici nu știam că o să fiu lider mondial, întrucât Djokovic a pierdut.
Au venit mai multe emoții. Cu siguranță, n-a fost ușor să joc. Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri", a spus Daniil Medvedev.Ceilalţi doi jucători ruşi care au deţinut şefia ATP sunt Evgheni Kafelnikov (şase săptămâni în 1999) şi Marat Safin (nouă săptămâni în 2000 şi 2001).
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37