Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic și-a asigurat prezența la Turneul Campionilor după victoria de la Astana! Prima reacție a sârbului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/10/2022 la 16:42 GMT+3

Novak Djokovic s-a impus în finala ATP 500 de la Astana, învingându-l pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 6-4. Prin această victorie, sârbul și-a asigurat prezența la Turneul Campionilor din acest an.

Novak Djokovic zieht ins Finale von Astana ein

Credit imagine: SID

Articol scris de Dani Morar
Novak Djokovic a cucerit al 90-lea titlu al carierei, reușind să se impună în finala de la Astana, în fața lui Stefanos Tsitsipas. Sârbul nu i-a dat nicio șansă adversarului său, pe care l-a învins cu 6-3, 6-4, într-o oră și 16 minute.
În urma acestui succes, Djokovic și-a asigurat prezența la Turneul Campionilor. Datorită faptului că este câștigător de Grand Slam în acest an, fostul număr 1 ATP avea nevoie să se nu se claseze mai jos de locul 20 până la finalul sezonului, lucru care a devenit imposibil după finala câștigată duminică.
"Sunt foarte fericit și recunoscător că joc la acest nivel în acest moment al carierei mele. La 35 de ani nu mai e la fel ca la 25, dar experiența mă ajută să abordez acest tip de meciuri.
Pauza aceasta în care am fost mi-a crescut foamea de trofee. Nu aș fi putut cere să revin mai bine în circuit. De la Madrid, am pierdut doar împotriva lui Rafa în circuit, la Roland Garros. Sunt super motivat după această victorie și sper să închei sezonul în nota în care am jucat în ultimele două săptămâni", a spsu Djokovic, în urma victoriei de la Astana.
Citește și:

Novak Djokovic a cucerit titlul cu numărul 90 al carierei

Fostul lider mondial a ajuns la un număr imens de trofee în carieră, reușind să-l cucerească pe al 90-lea. Sârbul este al cincilea cel mai titrat jucător din acest punct de vedere, fiind depășit doar de Nadal, Ivan Lendl, Federer și Jimmy Connors.
Aceasta a fost a zecea întâlnire dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas. Sârbul a obținut astăzi a opta victorie în fața jucătorului grec, scorul fiind în acest moment 8-2. Aceasta este și a șaptea victorie consecutivă a lui Novak Djokovic în fața lui Tsitsipas, ultima victorie a grecului având loc în 2019, la Shanghai.
Djokovic a avut un parcurs aproape perfect la Astana, pierzând un singur set, în semifinala cu Medvedev. Rusul s-a retras înainte de setul decisiv, acuzând o accidentare ciudată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo