Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, după abandonul din semifinala cu Djokovic: "Dacă aș fi câștigat, nu aș fi jucat în finală"

Alex Masgras

Publicat 08/10/2022 la 19:32 GMT+3

Daniil Medvedev s-a retras din semifinala cu Novak Djokovic de la Astana la finalul setului secund, set câștigat de sârb la tiebreak. Rusul a dezvăluit că a fost forțat să se retragă din cauza unor probleme musculare.

De neînțeles! Daniil Medvedev a abandonat meciul cu Djokovic, fără un motiv aparent

Daniil Medvedev a surprins pe toată lumea la finalul setului secund din semifinala cu Novak Djokovic de la Astana. Rusul s-a retras la finalul setului secund câștigat de Djokovic la tiebreak, spre surprinderea jucătorului sârb și a celor aflați în tribune.
Medvedev a câștigat primul set cu 6-4, după care a cedat setul secund la tiebreak, acolo unde Djokovic s-a impus cu 8-6. Imediat după ce sârbul și-a adjudecat setul, Medvedev i-a strâns mâna și l-a anunțat că nu mai poate continua partida.
Ulterior, Medvedev a dezvăluit că decis să nu mai continue partida din semifinalele turneului de la Astana din cauza unor probleme musculare:
"Este a doua oară când mă retrag așa din cauza unei probleme musculare. În al doilea punct din tiebreak am simțit ceva ciudat la mușchi. Prima oară am crezut că sunt crampe, dar un punct mai târziu am realizat că nu sunt crampe.
În timpul tiebreak-ului am simțit că mai pot juca 5, poate 10 puncte. Dar atât. Dacă mai jucam un set, ceea ce puteam să fac, puteam să lipsesc jumătate de an, în loc de o lună", a declarat Medvedev, la finalul partidei de la Astana.
picture

Djokovic, punctul turneului de la Astana, în disputa cu Medvedev

Citește și:

Medvedev nu ar fi jucat în finală, dacă l-ar fi învins pe Djokovic

Daniil Medvedev a recunoscut că nu ar fi putut juca în finala cu Stefanos Tsitspas, dacă ar fi reușit să se impună în tiebreak și să câștige semifinala cu Novak Djokovic:
"Chiar nu știu ce este corect. Dacă aș fi câștigat, nu aș fi jucat în finală. Am zis să mai încerc câteva lovituri. Dacă reușeam să câștigat, atunci nu mai pot face nimic, mă voi retrage. Dacă pierd, atunci îl felicit pe Novak, este într-o formă bună. Îi urez mult succes în finală", a mai spus Daniil Medvedev.
Novak Djokovic îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas în finala turneului de la Astana. Grecul a trecut în semifinale de Andrey Rublev, scor 4-6, 6-4, 6-3. Sârbul are șansa de a cuceri titlul ATP cu numărul 90 al carierei, după ce s-a impus săptămâna trecută la Tel-Aviv.
Finala turneului ATP 500 de la Astana dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas va avea loc duminică, de la ora 15:00, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo