Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a dezvăluit cum a reușit să facă față provocărilor în 2022! "Am avut noroc"

Bianca Dumitru

Publicat 06/10/2022 la 07:33 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat miercuri în optimile turneului ATP 500 de la Astana, după ce l-a învins în două seturi pe Cristian Garin. La finalul partidei, fostul lider mondial a vorbit despre cum a reușit să le facă față provocărilor întâmpinate în acest an.

Novak Djokovic, calificare en-fanfare în optimi la Astana Open! A cedat doar 2 game-uri cu Garin

Novak Djokovic a obținut miercuri calificarea în optimile turneului ATP 500 de la Astana, după ce s-a impus în fața lui Cristian Garin, scor 6-1, 6-1, după doar 62 de minute de joc.
Aceasta este prima participare din carieră a sârbului la competiția din Kazakhstan. De altfel, de-a lungul acestui an, Djokovic a fost supus mai multor provocări de acest gen din cauza faptului că nu a putut juca la unele turnee mai importante din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.
A fost un an diferit de ceea ce și-ar fi dorit fostul lider ATP, care nu a putut juca nici la Australian Open, nici la US Open, dar Nole a demonstrat că poate face față oricărei situații.
La finalul partidei din 16-imile turneului de la Astana, Djokovic a vorbit despre duelul cu Cristian Garin și a spus că nu i-a fost ușor la începutul meciului, fiind nevoit să se adapteze.
"A fost un meci grozav. Am jucat la un nivel ridicat de la început până la sfârșit. Nu este niciodată ușor să debutezi într-un turneu pe care nu-l cunoști și care are condiții foarte diferite de cele pe care le-ai întâlnit în alte locuri. Evident, te adaptezi pe măsură ce minutele trec pe teren.
Adevărul este că sunt mulțumit de felul în care am jucat. L-am împiedicat pe Garín să-și facă jocul și am profitat de toate ocaziile care au venit în calea mea", a declarat Novak Djokovic.
Citește și:

Djokovic, foarte entuziasmat după prima victorie de la Astana

În plus, fostul lider ATP a explicat cum a reușit să se adapteze în situații noi pentru el, punctând că se simte foarte motivat și că este nerăbdător să intre pe teren în fiecare meci.
"Am avut noroc că de-a lungul carierei m-am adaptat destul de repede la condiții și suprafețe diferite. Cred că experiența ajută să știi ce să faci în anumite momente. De asemenea, câștigarea unui turneu, spre deosebire de pierderea în semifinale sau în finală, face diferența mental.
Intrarea încrezător în acest turneu după ce am câștigat acum câteva zile la Tel Aviv mă ajută foarte mult. Mă simt motivat și aștept cu nerăbdare să joc în următorul meci. Merg pe drumul cel bun", a completat Djokovic.
Pentru Novak Djokovic, în optimile competiției de la Astana, urmează în această după-amiază duelul cu Botic Van De Zandschulp.
Turneele ATP 500 de la Tokyo și Astana se văd în săptămâna 3-9 octombrie 2022 în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo