Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, calificare en-fanfare în sferturi la Astana Open! Sârbul a trecut de Van De Zandschulp. Next: Khachanov

Irina Aldea

Actualizat 06/10/2022 la 16:29 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în faza sferturilor de finală la turneul de 500 de puncte de la Astana, după ce a trecut de olandezul Botic Van De Zandschulp în minimum de seturi.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, cap de serie numărul 4, s-a calificat în sferturile de finală de la Astana Open după ce a trecut de olandezul Botic Van De Zandschulp, ocupantul locului 34 ATP. Sârbul s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 11 minute de joc.
Aceasta a fost prima întâlnire directă din circuitul ATP dintre Novak Djokovic și Botic Van De Zandschulp. După o demonstrație de forță cu Cristian Garin în primul tur, sârbul și-a continuat seria victoriilor convingătoare și e la 3 victorii distanță de titlul cu numărul 90 al carierei.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic e în sferturi la Astana Open, după o evoluție magistrală cu Botic Van De Zandschulp

"Serviciul m-a ajutat azi cel mai mult. În primul set am servit foarte bine, apoi în setul secund cred că am intuit foarte bine și am returnat la fel. E un jucător foarte periculos, mai ales dacă-i dai voie să-și facă jocul. Sezonul meu e ceva aparte, nu poate fi comparat cu alți ani, cu sezonul altor jucători. Dar mă simt foarte proaspăt, fizic și mental", a spus Novak Djokovic la interviul de după meci.
În continuare, pentru un loc în semifinale, Novak Djokovic se va duela cu rusul Karen Khachanov. Acesta din urmă a trecut în optimile de finală de favoritul numărul 9, Marin Cilic, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-3, după două ore și 26 de minute de joc. De 9 ori s-au întâlnit până acum Novak Djokovic și Karen Khachanov, sârbul conducând cu 8-1. Singura victorie a rusului în fața lui Nole a venit în 2018, în finala turneului Masters de la Paris, acolo unde Khachanov s-a impus în minimum de seturi, cu 7-5. 6-4.
Turneele ATP 500 de la Tokyo și Astana se văd în săptămâna 3-9 octombrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo