Roger Federer a avut un an 2020 extrem de complicat, în care a suferit două operații la genunchi. Jucătorul elvețian n-a mai jucat vreun meci oficial de pe 30 ianuarie 2020, din cauza problemelor medicale. La vremea respectivă, Federer ajungea până în semifinalele Australian Open, unde era învins de Novak Djokovic.

După turneul de la Melbourne, Federer a suferit două intervenții chirurgicale la genunchiul stâng și a fost nevoit să facă o pauză îndelungată de la tenis.

ATP Rotterdam
Rezumate: Zverev vs Bublik
ACUM 3 ORE

Federer, pregătit să revină în circuitul ATP! Turneul de la Doha, primul test

După mai bine de un an fără tenis, Federer anunță că se simte mai bine și este pregătit să revină pe teren. Campionul Elvețian, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, și-a propus să participe la turneul de la Doha, din perioada 8-13 martie.

"Pentru prima oară, am senzaţia că genunchiul meu este din nou pregătit pentru competiţie. Este prima mea tentativă de a reveni.

Deci, este important pentru mine şi pentru echipa mea că este un turneu mic şi nu unul mare în care să fie implicat mult stres.", a spus Roger Federer, pentru postul de radio SRF.

https://i.eurosport.com/2021/01/06/2966087.jpg

Wimbledon și Jocurile Olimpice, principalele obiective ale lui Federer în 2021

Roger Federer a reluat antrenamentele în luna octombrie și și-a asigurat fanii că nu mai resimte dureri. Cu toate acestea, jucătorul elvețian a anunțat că nu va participa la Australian Open 2021, primul mare turneu al anului, care va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate la Eurosport.

Pentru Federer, principalele obiective din acest an sunt reprezentate de participarea la Wimbledon și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alte două competiții răsunătoare care vor putea fi urmărite la Eurosport.

Tenis
Veste uriașă pentru Simona Halep! Decizia luată de WTA
ACUM 5 ORE
Tenis
Marele pariu al lui Murray: jucătorul din NextGen care va domina tenisul mondial
ACUM 8 ORE