Roger Federer a avut un an 2020 extrem de complicat, în care a suferit două operații la genunchi. Jucătorul elvețian n-a mai jucat vreun meci oficial de pe 30 ianuarie 2020, din cauza problemelor medicale. La vremea respectivă, Federer ajungea până în semifinalele Australian Open, unde era învins de Novak Djokovic.
După turneul de la Melbourne, Federer a suferit două intervenții chirurgicale la genunchiul stâng și a fost nevoit să facă o pauză îndelungată de la tenis.

Federer, pregătit să revină în circuitul ATP! Turneul de la Doha, primul test

Tel Aviv Watergen Open
Rezumatul partidei Djokovic - Safiullin! Sârbul s-a impus în două seturi și e în finală la Tel Aviv
ACUM 10 ORE
După mai bine de un an fără tenis, Federer anunță că se simte mai bine și este pregătit să revină pe teren. Campionul Elvețian, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, și-a propus să participe la turneul de la Doha, din perioada 8-13 martie.
"Pentru prima oară, am senzaţia că genunchiul meu este din nou pregătit pentru competiţie. Este prima mea tentativă de a reveni.
Deci, este important pentru mine şi pentru echipa mea că este un turneu mic şi nu unul mare în care să fie implicat mult stres.", a spus Roger Federer, pentru postul de radio SRF.
https://i.eurosport.com/2021/01/06/2966087.jpg

Wimbledon și Jocurile Olimpice, principalele obiective ale lui Federer în 2021

Roger Federer a reluat antrenamentele în luna octombrie și și-a asigurat fanii că nu mai resimte dureri. Cu toate acestea, jucătorul elvețian a anunțat că nu va participa la Australian Open 2021, primul mare turneu al anului, care va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate la Eurosport.
Pentru Federer, principalele obiective din acest an sunt reprezentate de participarea la Wimbledon și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alte două competiții răsunătoare care vor putea fi urmărite la Eurosport.
Sofia Open
Sinner aproape de o accidentare groaznică! Italianul s-a retras din meciul cu Rune, de la Sofia
ACUM 10 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic s-a calificat în finala turneului de la Tel Aviv! Victorie în două seturi cu Safiullin
ACUM 12 ORE