Pentru suporteri, primul turneu de Grand Slam al anului are un farmec aparte, iar setea fanilor de tenis s-a simțit încă din primele zile ale competiției de la Antipozi. Jucătorii au simțit în primele zile de concurs la Australian Open o energie din tribune care le-a lipsit pentru cea mai mare bucată din 2020. Privind spre Australia, un model de "așa da", iubitorii tenisului din întrega lume s-au uitat cu jind spre Melbourne, însă magia nu a ținut pe toată durata turneului de la Antipozi.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Vineri, pe 12 februarie, autoritățile statului Victoria au anunțat că Australian Open va continua fără suporteri pentru cinci zile, după ce în capitala statului Victoria au fost înregistrate 13 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Premierul Daniel Andrews a anunțat atunci că primul turneu de Grand Slam al anului va continua, chiar dacă accesul spectatorilor nu va mai fi permis.
Tenis
Cristian Jura, vești bune în cazul Simonei Halep: "Una dintre condiții a fost îndeplinită"
ACUM 10 ORE

#AtmosferaLaGrandSlam Scenele care au făcut înconjurul lumii. Fanii, evacuați din tribune la Australian Open

De altfel, australienii nu au stat la tocmeală nici măcar pentru un minut în plus. Pe 12 februarie, meciul dintre Novak Djokovic și Taylor Fritz, programat ultimul pe Rod Laver Arena, a început cu fani în tribune, însă organizatorii au fost nevoiți să-i evacueze pe suporteri la ora 23.30, ora locală, pentru ca fanii să ajungă acasă la ora 00.00, atunci când intra în vigoare carantina instaurată de autorităță.

Moment emoționant. Fanii supărați părăsesc arena chiar în timpul meciului Djokovic - Fritz

Australia este fără doar și poate una dintre țările care au privit cu foarte mare îngrijorare pandemia de coronavirus și au luat măsuri dintre cele mai stricte pentru a nu se ajunge la o situație alarmantă. Australienii au adoptat decizii care au fost criticate în repetate rânduri privind pandemia, însă iată că primul turneu de Grand Slam al anului se încheie cu fani în tribună, ceea ce reprezintă în lumea tenisului o victorie majoră și un pas uriaș spre normalitate, chiar dacă doar jumătate din capacitatea arenelor este ocupată.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM 16 ORE
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM 16 ORE