Ca să aflăm direct de la "sursă" cum este la Australian Open, am stat de vorbă cu Alexandra Dulgheru și Adi Ungur, jucători români care au fost în trecut la Melbourne pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului. Pe amândoi i-am întrebat de ce este Australian Open unul dintre turneele majore preferate ale jucătorilor din circuit.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Denumit "Slam-ul vesel", Australian Open deschide în fiecare an cursa titlurilor de Grand Slam, iar jucătorii sunt mereu nerăbdători să concureze la cel mai înalt nivel și să confirme încă din primele două luni ale anului. Pentru tenismeni, un titlu cucerit la Australian Open reprezintă debutul de an pe care-l visează încă din perioada de pregătire.
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 18 ORE

#AtmosferaLaGrandSlam Adi Ungur și Alexandra Dulgheru, despre primul turneu de Grand Slam al anului

"Cred că jucătorii îndrăgesc acest turneu pentru că este primul de Grand Slam al anului, vin după o vacanță, sunt toți nerăbdători să joace, să ia parte la competiție și mai cred că organizarea este cea mai bună. Australienii au cea mai bună organizare, am fost acolo, am jucat și știu cum e, au grijă de jucători, de spectatori, fanii de acolo sunt înflăcărați și foarte pasionați.
Australienii sunt mult mai relaxați, în general, și jucătorii sunt la fel. Nick Kyrgios este cel mai relaxat. Căldura, da, este cel mai mare adversar la Australian Open, pentru că noi este iarnă, minus 10, 20 de grade, ai nevoie de timp să te adaptezi. Prosoapele cu gheață sunt cele mai eficiente în combaterea căldurii. Fusul orar de asemenea, pentru că nu e ușor să te adaptezi" – Adi Ungur

#AtmosferaLaGrandSlam Cum este la Melbourne prin ochii jucătorilor: Alexandra Dulgheru & Adi Ungur

"Fiecare Grand Slam are propriul vibe, dar Australian Open este cu totul mai special pentru că este cel mai relaxant dintre toate turneele majore. Acolo ne simțim cel mai bine îngrijiți, nu ne simțim înghesuiți pentru că spațiul e foarte mare. Australienii au cam cele mai bune condiții, sunt ei relaxați ca oameni și încearcă pe cât posibil să ne facă să ne simțim bine. Iar acel blue drăguț cu soare din Australia... te simți ca într-o vacanță. Relaxant, acesta este cuvântul de bază la Australian Open.
Cu căldura de la Melbourne este destul de dificil, toată lumea spune că te duci în Australia, petreci revelionul prin Noua Zeelandă, dar pentru noi nu e chiar așa. E foarte cald în Australia, acolo e bine să te duci ca turist, dar ca jucător e dificil, pentru că nu toți avem posibilitatea să ne pregătim la Dubai. Mulți dintre noi ne antrenăm indoor și nu are nicio legătură cu ce se întâmplă apoi la Melbourne. Ajungi acolo și simți că te sufoci" – Alexandra Dulgheru
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

#AtmosferaLaGrandSlam Cum este la Melbourne prin ochii jucătorilor: Alexandra Dulgheru & Adi Ungur

Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 20 ORE
Tenis
Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, mesaje emoționante după moartea lui Nick Bollettieri
ACUM O ZI