Marius Copil, ocupantul locului 92 în clasamentul ATP, l-a eliminat în optimile de finală de la Antwerp pe favoritul numărul trei, Diego Schwartzman, scor 6-4, 5-7, 7-6 (7), la capătul unui meci care a durat două ore și 43 de minute de joc. În continuare, arădeanul l-ar putea întâlni pe fostul lider mondial, Andy Murray. Britanicul trebuie să treacă de Pablo Cuevas pentru a obține calificarea în sferturile de finală la turneul din Belgia.
Marius Copil a avut parte de o zi excelentă, mai ales la serviciu. Românul în vârstă de 29 de ani a reușit 13 ași și a comis patru duble greșeli. Schwartzman a reușit un as, însă a comis două duble greșeli. Pe lângă acest aspect, Marius Copil a câștigat 77% din punctele jucate cu primul serviciu și a fost foarte eficient când a adversarul a avut șanse de break. Copil a salvat patru din cele opt oportunități de break ale argentinianului.

Marius Copil, victorie dramatică în optimi la Antwerp

Roland Garros
Reacția lui John McEnroe, după ce Djokovic a fost huiduit la Roland Garros: "Dumnezeule, glumiți?"
ACUM 31 MINUTE
Prin această victorie, Marius Copil a egalat situația la întâlnirile directe. Cei doi jucători s-au mai întâlnit o singură dată, la Acapulco în 2019. Atunci, Schwartzman s-a impus în trei seturi. Marius vine din calificări la Antwerp. Acolo, el i-a învins pe Bemelmans și Hoang. Pe tabloul principal, arădeanul i-a eliminat pe Delbonis și Schwartzman.
Pentru calificarea în sferturi, Marius Copil s-a ales cu un premiu de 18.590 de euro şi 45 de puncte în clasamentul ATP de simplu. Anul trecut, britanicul Kyle Edmund a câștigat turneul desfășurat la Antwerp.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Novak Djokovic a criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon: "Au avut mai multe opțiuni"
ACUM 2 ORE