ATP a decis să urmeze recomandarea unui raport cu privire la probleme de siguranță și protecție personală. Sugestiile prezentate în raport abordează mai multe situații, de la prevenirea abuzurilor, până la pedepsirea celor vinovați de acest lucru. În același timp, ATP a anunțat că va deschide o investigație internă în ceea ce îl privește pe Alexander Zverev, cel care a fost acuzat de către Olga Sharypova, fosta sa parteneră, de violență domestică.
"Ca organizație, recunoaștem că trebuie să facem mai multe ca să asigurăm toate persoanele implicate în tenisul profesionist că sunt protejate și se simt în siguranță. Recomandările acestui raport ne vor ajuta să dezvoltăm o nouă abordare solidă în ceea ce privește acest subiect. Ne luăm angajamentul să facem progrese și suntem conștienți știm că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte.
Acuzațiile la adresa lui Alexander Zverev sunt foarte serioase și avem responsabilitatea să fim foarte atenți. Sperăm ca investigația noastră să ne permită să identificăm lucrurile care au avut loc și să determinăm măsurile care se pot lua ulterior", se arată în comunicatul directorului general al ATP, Massimo Calvelli.
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
ACUM O ORĂ

Alexander Zverev neagă aceste acuzații

Alexander Zverev este acuzat că în 2019, pe vremea când forma un cuplu cu Olga Sharypova, numărul 4 mondial și-a abuzat partenera de viață. Primele informații despre acest caz au apărut încă de anul trecut, când Sharypova a acordat un interviu jurnalistului Ben Rothenberg, în care l-a acuzat în mod public pe german de violență domestică.
În toată această perioadă, ATP, dar și alte entități importante din lumea tenisului au fost acuzate că încearcă să mușamalizeze acest scandal, fără ca acestea să ia vreo măsură împotriva lui Zverev.
În luna august, Alexander Zverev a negat toate aceste acuzații, spunând că a înaintat un proces împotriva publicației Slate, a jurnalistului Ben Rothenberg, dar și împotriva fostei sale partenere, Olga Sharypova, în care îi acuză de defăimare. De asemenea, Alexander Zverev a menționat că va susține politica ATP în materie de violență domestică și că nu va mai face vreun comentariu pe această temă.
Laver Cup
Retragerea lui Roger Federer l-a pus pe gânduri pe Novak Djokovic! Care este dorința lui Nole
ACUM O ORĂ
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
ACUM 2 ORE