Anunțul a venit la câteva momente după ce autoritățile locale din Miami au anunțat că vor suspenda Miami Open și după ce Indian Wells a fost de asemenea anulat. Decizia este cu efect imediat.
”Nu este o decizie care a fost luată ușor și reprezintă o mare pierdere pentru turneele noastre, jucători și fanii din întreaga lume. Totuși, considerăm că este decizia responsabilă și necesară în aceste vremuri pentru a proteja sănătatea jucătorilor, staff-ului și a comunității tenisului dar și a publicului general. Natura globală a sportului nostru și călătoritul aduc riscuri semnificative în circumstanțele de astăzi. Vom continua să monitorizăm situația zilnic și abia așteptăm să se reia ATP Tour după ce situația se va îmbunătăți”, a declarat Andrea Gaundenzi, președintele ATP.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
ACUM 6 ORE

Jucătorii au pus presiune

După ce organizatorii turneului de la Indian Wells au anunțat chiar în ziua de debut a partidelor din calificări că turneul se anulează, organizatorii competiției din Miami au ezitat să facă anunțul oficial. Jucătorii de top au părăsit cât de repede au putut Statele Unite ale Americii, iar acum revenirea lor în același loc este imposibilă, asta pentru că Președintele Donald Trump a suspendat toate zborurile din Europa către America.
Cu acest val de incertitudine vin și recomandările jucătorilor de tenis, care nu știu pur și simplu care este următorul pas. Nicole Gibbs, din Statele Unite, a propus o măsură extremă, dar pe care foarte mulți au aprobat-o în social media: “Trebuie să o spun... WTA trebuie să ia atitudine și să suspende întreg sezonul ACUM”, a fost mesajul americancei pe Twitter.
De altfel, Novak Djokovic a transmis și el un mesaj din Los Angeles. Sârbul tocmai se pregătea să plece din Statele Unite ale Americii: “Organizația Mondială a Sănătății tocmai a confirmat că este vorba despre o pandemie și tot ce înseamnă transport, evenimente va fi anulat. Este o situație de criză în toată lumea. Nu văd cum s-ar putea ține turneul de la Miami în aceste condiții. Sfatul meu este ca toți cei aflați în SUA să se întoarcă în Europa în următoarele 48 de ore, poate chiar mai devreme”.

Organizatorii de la Wimbledon: "Preferăm să anulăm turneul în acest scenariu"

Organizatorii celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, au precizat că nu vor avea loc meciuri cu porțile închise la All England Club dacă pandemia provocată de coronavirus va continua. Aceștia au precizat că preferă să anuleze competiția decât să accepte varianta în care jucătorii vor evolua pe arene goale.
Wimbledon debutează la All England Club pe 29 iunie și nu pare a fi în pericol în acest moment, însă doar evoluția pandemiei ne va confirma sau infirma voința organizatorilor. La competiția din Marea Britanie, campionii en-titre sunt Simona Halep și Novak Djokovic.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
ACUM 8 ORE
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
ACUM 9 ORE