Ediția 2021 a ATP Cup se va desfășura în perioada 1-5 februarie, la Melbourne. ATP a anunțat, oficial, lista celor 12 echipe participante, criteriul de selecție fiind poziția ocupată în clasamentul mondial de cel mai bun jucător al fiecărei țări.
Față de ediția inaugurală din 2020, întinsă pe durata a 15 zile, ATP Cup 2021 a fost redusă de la 18 la 12 echipe, care vor evolua în patru grupe de câte trei echipe. Câștigătoarele celor patru grupe vor accede în semifinale, fază a competiției în care se trece în sistem eliminatoriu direct.
Campioana Serbia le va avea alături la ATP Cup 2021 pe Spania, Austria, Rusia, Grecia, Germania, Argentina, Italia, Japonia, Franța, Canada și Australia (beneficiară de mwild-card din postura de țară gazdă).
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
Tragerea la sorți a grupelor ATP Cup 2021 va avea loc în luna ianuarie, anunță cotidianul “L’Equipe”.
ATP Cup se suprapune cu două turnee de 250 de puncte
În săptămâna în care este programată ATP Cup se vor juca și două turnee ATP 250, tot la Melbourne, în pregătirea Australian Open-ului.
ATP a anunțat că jucătorii înscriși la turneele de 250 de puncte din perioada 31 ianuarie - 6 februarie nu pot juca și în ATP Cup.
Ediția 2021 a noii competiții pe echipe din tenisul masculin pune la bătaie un fond de premiere redus la jumătate față de acest an, de 7,5 milioane de dolari, organizatorii rezervându-și însă dreptul de a reduce premiile cu încă 40% în cazul în care se va juca fără spectatori.
Și punctele puse în joc sunt, în consecință, mai puține. Novak Djokovic a acumulat 675 de puncte ATP în 2020, însă anul viitor un jucător nu va putea acumula mai mult de 500 de puncte ATP. Punctele sunt acordate și în funcție de clasamentul adversarilor înfruntați, cea mai prețioasă fiind o victorie în fața unui jucător din Top 10 în finală (220 puncte). În cazul în care adversarul este în afara Top 250, atunci o victorie este răsplătită însă doar cu 15 puncte ATP!
  • Tenisul-spectacol din circuitul ATP revine în 2021 în direct pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43