Bulgaria va înlocui Elveția în Grupa C a ATP Cup, grupă din care mai fac parte Marea Britanie, Belgia și Moldova. Țara Cantoanelor nu va mai participa la prima ediție a competiției pentru că Roger Federer s-a retras precizând că se va îngriji de problemele familiale.
Alături de Dimitrov, ocupantul locului 20 ATP, în echipa Bulgariei vor mai fi Dimitar Kuzmanov, Alexandar Lazarov, Alexander Donski, Adrian Andreev. Până la expirarea termenului de calificare (13 noiembrie), alte cinci echipe au obținut dreptul de joc la ATP Cup: Chile, Polonia, Uruguay, Moldova şi Norvegia.

ATP Cup, întrecere cu 24 de națiuni

Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul unui meci fără istoric: Azarenka vs. Svitolina 6-0, 6-2
ACUM 36 MINUTE
La ATP Cup (3-12 ianuarie 2020) vor participa 24 de echipe. Fiecare echipă va avea câte cinci jucători în componență, iar cele 24 de echipe vor fi distribuite în șase grupe de câte patru națiuni. Primele clasate în fiecare grupă şi cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor disputa faza finală, la Sydney. Întâlnirile din prima fază au loc tot în Australia, la Brisbane, Sydney şi Perth. În cadrul fiecărui meci se vor disputa două partide de simplu și una de dublu.
Echipele calificate la ATP Cup sunt stabilite pe baza locului din clasamentul ATP de simplu pe care îl ocupă cel mai bine clasat jucător din fiecare ţară, cu condiţia ca acesta să confirme participarea. La primul termen limită, 13 septembrie (pe baza clasamentului din 9 septembrie), au fost stabilite primele 18 echipe, încâpând cu Serbia, Spania, Elveţia şi terminând cu Marea Britanie, plus Australia, ţara gazdă. Ultimele cinci echipe calificate au fost stabilite la 13 noiembrie, pe baza clasamentului ATP din 11 noiembrie.
https://i.eurosport.com/2019/11/14/2716733.jpg
Tenis
Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic" în Australia: "E normal să-i dea în judectă!"
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Krejcikova - Ostapenko se joacă pe Eurosport 1
ACUM 4 ORE