Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serbia învinge Spania la dublu și câștigă prima ediție a ATP Cup! Djokovic, evoluții de excepție

Irina Aldea

Actualizat 12/01/2020 la 16:26 GMT+2

Serbia a câștigat prima ediție a ATP Cup, după ce a învins Spania în meciul de dublu.

Serbia

Credit imagine: Getty Images

SPANIA 1-2 SERBIA

  • "Vreau să felicit echipa Serbiei, a fost un efort mare din partea lor. Pentru mine a fost o plăcere să fac parte din această echipă. Am avut o echipă care ne-a susținut de pe bancă. Vom continua să lucrăm din greu. Vă asigurăm că ne vom întoarce aici anul viitor" - Rafael Nadal
  • "Îmi voi aminti această experiență pentru tot restul vieții mele. Am fost foarte norocos să am o carieră deosebită, să joc pentru țara mea, pentru cea mai buni prieteni ai mei, nu vă puteți imagina, este ceva special. Dusan a jucat un tenis excelent pe această suprafață și nu am fi putut reuși fără el. A muncit atât de mult. Vom verge în Serbia și vom sărbători, apoi vom veni iar în Australia (râde). Victor trebuie să doarmă, dar eu sunt bine, pot petrece!" - Novak Djokovic
  • Novak Djokovic și Victor Troicki s-au impus în fața echipei formate din Pablo Carreno-Busta și Feliciano Lopez, scor 6-3, 6-4, după o oră și 16 minute de joc!
  • Serbia câștigă primul set al meciului decisiv cu Spania, scor 6-3!
  • Serbia face rebreak-ul și conduce acum cu 4-3 în primul set!
  • Spania obține primul break al meciului de dublu!
  • Meciul de dublu se va disputa între Djokovic/Troicki și Carreno Busta/Lopez!
  • Novak Djokovic se impune în meciul cu rivalul Nadal, scor 6-2, 7-6 (4), după o oră și 57 de minute de joc!
  • Avem tie-break în setul doi!
  • Setul doi intră în prelungiri!
  • Novak Djokovic anulează cinci mingi de break și își face serviciul la 3!
  • Începe setul secund cu Nadal la serviciu!
  • Djokovic a câștigat primul set cu scorul de 6-2 după 40 de minute de joc!
  • Djokovic reușește să facă break în chiar primul game al partidei!
  • A început meciul Rafa Nadal - Novak Djokovic. Spaniolul este primul care servește
  • Urmează marele meci dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic. Nadal poate aduce victoria Spaniei la ATP Cup, în timp ce Djokovic încearcă să forțeze ca finala să fie decisă la dublu!
  • Bautista-Agut câștigă meciul cu 7-5, 6-1 iar Spania conduce cu 1-0 în finala ATP Cup
  • Sârbul reușește să recupereze un break
  • Lajovic pare să fi cedat și este condus cu 4-0 în setul secund
  • Bautista-Agut câștigă primul set cu 7-5
  • Revenire spectaculoasă a lui Lajovic, cel care egalează la 3!
  • Început în forță pentru Bautista-Agut, cel care conduce cu 3-0 în primul set
  • Prima partidă a zilei este cea dintre Bautista-Agut și Dusan Lajovic, după care vom avea marele meci între Rafa Nadal și Novak Djokovic
----
Serbia, prima echipă calificată în finala ATP Cup, va avea o misiune foarte dificilă în ultimul act la ATP Cup. Novak Djokovic și compania se vor lupta pentru marele trofeu în Sydney cu "Armada" lui Rafael Nadal. Până să ajungă în finala competiției, Serbia a trebuit să treacă de Africa de Sud, Franța, Chile, Canada și Rusia. De partea cealaltă, Spania le-a învins în drumul spre ultimul act pe Georgia, Uruguay, Japonia, Belgia și Australia.
Pentru că este prima ediție a ATP Cup, putem lua ca referință rezultatele directe din Cupa Davis. Spania conduce Serbia la confruntările directe cu scorul de 7-3. Prima confruntare între cele două națiuni a avut loc în 1930, iar ultima în 2017. Echipa condusă de Nadal are mult mai multă experiență în competițiile pe echipe. Ibericii au disputat zece finale și au câștigat două, în timp ce Serbia a disputat doar două finale – 2010 (câștigată) și 2013 (pierdută). Djokovic și Nadal au adus sâmbătă calificările în finală pentru echipele lor. Sârbul l-a învins pe Daniil Medvedev, iar ibericul s-a impus în fața lui Alex De Minaur.
picture

Rezumat video ATP Cup: Djokovic - Medvedev

Spania versus Serbia, finala ATP Cup 2020

Întâlnirea dintre Spania și Serbia va debuta duminică la ora 9.30, ora României, cu partida dintre Dusan Lajovic (Serbia) și Roberto Bautista-Agut (Spania), în direct pe Eurosport 2. Următorul meci al confruntării este duelul de foc dintre Rafael Nadal, liderul mondial din ATP, și Novak Djokovic, al doilea cel mai bun jucător de tenis din lume la ora actuală. Pentru Nadal și Djokovic, meciul de mâine va fi a 55-a confruntare directă a lor (Nole conduce cu 28 la 26). Până acum, o singură întâlnire a avut loc în Cupa Davis, în 2009. Atunci, ibericul s-a impus în trei seturi. Ultima lor confruntare în circuitul masculin de tenis a avut loc în 2019, în finala de la Roma. Atunci, spaniolul s-a impus, scor 6-4, 4-6, 6-1.
Rafael Nadal a vorbit la finalul meciului lui cu Alex De Minaur despre întâlnirea din finală cu Serbia. "În primul rând, voi încerca să adorm mai devreme de 5.30 dimineața. Știm foarte bine că va fi o finală super grea împotriva lui Novak. Știu că îi place mult să joace aici, a avut o mulțime de rezultate grozave. Serbia are o echipă foarte bună, joacă atât de bine. Și noi avem o echipă bună, sper să fim pregătiți", a declarant Rafa la Sydney.
picture

Rezumat ATP Cup: Nadal - De Minaur

Toate meciurile de la ATP Cup pot fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute sunt transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și au acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo