În ultima vreme, episoadele în care tenismenii își varsă nervii pe rachete, arbitri și oficiali ai turneelor s-au înmulțit. Doi dintre protagoniști sunt nume importante din sportul alb, care pot reprezenta modele pentru copiii ce doresc să activeze în acest domeniu. Este vorba despre Alexander Zverev, care a avut o ieșire necontrolată la Acapulco, dar și despre Kyrgios, care nu se învață minte nici acum, după ce a oferit sume amețitoare de bani de pe urma amenzilor încasate.
Până acum, ATP a sancționat aceste atitudini total nepotrivite cu amenzi, însă oficialii din tenis sunt conștienți că măsurile lor deja nu mai dau roade, motiv pentru care vor să înăsprească sancțiunile. Astfel, ATP a anunțat că va aplica pedepse mai severe pentru comportamentul nepotrivit pe teren, în timp ce organismul de conducere al circuitului masculin își revizuiește simultan și liniile directoare pentru a lua măsuri drastice împotriva recidiviștilor.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 4 ORE

ATP nu va mai tolera comportamentele nepotrivite pe teren

Asociația Tenismenilor Profesioniști a fost aspru criticată pentru lipsa de reacție la ieșirile nervoase ale jucătorilor, însă iată că oficialii din ATP sunt în sfârșit dispuși să ia măsuri mai aspre: "Cu efect imediat și pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul de zgură, echipa de arbitri ATP a fost îndrumată să adopte o poziție mai strictă în judecarea încălcărilor Codului de conduită. În plus, întreprindem, de asemenea, o revizuire a Codului, precum și a proceselor disciplinare, pentru a ne asigura că acesta prevede sancțiuni adecvate și actualizate pentru încălcări grave și pentru recidiviști", a declarat președintele ATP, Andrea Gaudenzi.
În luna februarie, germanul Alexander Zverev a fost suspendat de la turneul din Acapulco, după ce și-a lovit în mod repetat racheta de scaunul arbitrului, în urma unei înfrângeri la dublu. Deși mai multe voci importante din tenis au spus că Zverev ar trebui suspendat, germanul nu a suferit nicio sancțiune în plus. Pe de altă parte, australianul Nick Kyrgios a fost amendat cu 60.000 de dolari pentru o serie de ieșiri nervoase la turneele Indian Wells și Miami Open, mulți spunând că ar fi trebuit să fie descalificat.
Internazionali BNL d'Italia
Stefanos Tsitsipas, primul finalist la Roma! Grecul și-a luat revanșa în fața lui Alexander Zverev
14/05/2022 LA 15:19
Wimbledon
Kyrgios a lăsat modestia la o parte! Australianul se consideră cel mai bun jucător pe iarbă din lume
12/05/2022 LA 16:07