Mult așteptatul moment al revenirii lui Roger Federer s-a produs ieri, când elvețianul l-a învins pe Daniel Evans în optimile de finală ale turneului ATP 250 de la Doha. Federer nu a reușit însă să lege 2 victorii consecutive, el fiind astăzi învins de gruzinul Nikoloz Basilashvili, care s-a impus în 3 seturi (3-6/6-1/7-5).
Deși a jucat doar 2 jocuri la Doha, Federer s-a declarat mulțumit de felul în care a decurs revenirea sa, subliniind că se află încă în proces de recuperare: "E ușor să trec peste această înfrângere. Mi-ar fi plăcut să joc și mâine, evident, dar pe de altă parte mă bucur și că o să mă odihnesc. Mă bucur de cum am jucat ieri și astăzi. Mă bucur că am revenit într-un turneu și că am făcut-o aici la Doha. Așadar, este cu adevărat o întoarcere pozitivă pentru mine. Sunt foarte fericit."
https://i.eurosport.com/2021/03/11/3010026.jpg
Tenis
Nick Kyrgios, declarație tranșantă privind GOAT-ul din tenis: "El e cel mai mare! Are o aură aparte"
18/10/2021 LA 16:05

Roger Federer: "Voi decide până mâine dacă voi juca sau nu la Dubai"

Federer era așteptat să joace săptămâna viitoare la turneul de la Dubai (ATP 500), dar a menționat că nu s-a decis încă dacă va merge sau nu la competiția din Emirate: "Încă nu am luat o decizie. Voi vorbi cu echipa și vom decide împreună în următoarele 24 de ore. Ieri nu am avut timp să dicutăm despre asta. Am primit foarte multe mesaje de felicitare. Toată lumea a fost atât de fericită pentru mine. Am fost foarte fericit. Voi decide până mâine dacă voi juca sau nu la Dubai."
Federer a recunoscut că a fost asaltat de mesaje din partea fanilor și a cunoștințelor după meciuri de ieri, comparând avalanșa de mesaje primite cu momentele de după câștigarea unor Grand Slam-uri: "Sincer, a fost similar cu momentele de după ce câștigam un Grand Slam. Cred că mulți dintre prietenii mei apropiați și oamenii din jurul meu așteptau această întoarcere și s-au bucurat că în sfârșit am făcut-o și am reușit chiar să câștig. În mod normal nu răspundeam acestor mesaje, dar acum am răspuns la toate, pentru că am simțit că este ceva cu adevărat important."
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
Tenis
O legendă a turneului de la Wimbledon nu-i mai dă nicio șansă lui Roger Federer: "E aproape gata!"
14/10/2021 LA 15:28