De zece ori campion la turneul organizat la Halle (Noventi Open), în Germania,Roger Federer a părăsit competiția germană în faza optimilor de finală, marele campion elvețian fiind învins de Felix Auger-Aliassime (21 ATP), scor 6-4, 3-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 47 de minute de joc.
La Halle, turneu la care a câștigat cele mai multe titluri din istoria competiției germane, Federer spera la un parcurs cât mai lung, pentru a aduna meciuri în picioare pe iarbă, suprafața sa favorită, înainte de debutul la Wimbledon. După ce în primul tur a trecut în 2 seturi echilibrate de Ilya Ivashka, elvețianul a clacat în fața lui Felix Auger-Aliassime.

Roger Federer, premieră nedorită la Halle, turneu la care a cucerit 10 titluri

Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
IERI LA 14:17
Pentru Roger Federer, situația nu arată prea bine în acest moment, în contextul în care merge la Wimbledon cu doar două partide disputate anterior pe iarbă. Elvețianul a bifat la Halle o premieră nedorită: el a pierdut azi pentru a opta oară la Halle din 2000, înregistrând prima înfrângere venită la turneul german înainte de sferturile de finală.
Federer a câștigat primul set cu 6-4, dar canadianul nu a jucat rău deloc și în setul doi a continuat pe aceeași linie, iar eforturile i-au fost răspătite și un break a fost suficient pentru a se impune cu 6-3. Meciul a intrat astfel în decisiv, iar acolo Federer s-a prăbușit complet, pierzând primele 4 game-uri. Canadianul a servit perfect în continuare și s-a impus în final cu 4-6, 6-3, 6-2, după o oră și 47 de minute de joc.
Toate meciurile turneului de la Halle sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
IERI LA 09:25
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
IERI LA 08:24