În ultima vreme, Tsitsipas a fost sursa mai multor controverse în circuit, ca urmare a tacticii pe care o folosește aproape mereu când e în dificultate: la capătul unui set pierdut, grecul își ia pauză de vestiar și rămâne acolo minute bune, încercând să își scoată adversarul din ritm. La US Open, grecul a aplicat această tactică la fiecare meci și i-a scos din minți pe adversari.
Reuters transmite că pauzele neobișnuit de lungi de vestiar sau întreruperile de meci pentru cauze medicale în momentele critice din partide vor reprezenta în curând un lucru din trecut în tenisul mondial masculin. Sursa citată transmite că ATP intenționează să modifice regulamentul tocmai din cauza a ce s-a petrecut la US Open cu Stefanos Tsitsipas.
Tenis
Scandalul pauzelor de vestiar a împărțit circuitul în 2 tabere: "E la modă să te plângi ca Murray!"
15/10/2021 LA 11:22

ATP schimbă regulamentul în cazul pauzelor foarte lungi de vestiar

Mai exact, Reuteres scrie că ATP vrea ca regulamentul să prevadă reguli mai stricte și mai riguroase atunci când vine vorba despre a primi asistență medicală pe teren și când vine vorba de a merge la toaletă. ATP vrea ca deciziile privind aceste două cazuri să intre în vigoare în prima zi a anului viitor.
Nervii au fost întinși maxim la US Open după meciul din turul întâi, atunci când Tsitsipas și Murray se înfruntau la US Open. Britanicul a fost capabil să ducă meciul în 5 seturi, însă și-a pierdut complet cumpătul când a văzut că grecul petrece la vestiar aproape opt minute și că întreruperea, crede el, a dus la înfrângerea sa. La fel s-a întâmplat și la celelalte meciuri, în care Tsitsipas a fost huiduit.
BNP Paribas Open
Stefanos Tsitsipas, primele impresii după o nouă victorie spectaculoasă la Indian Wells
14/10/2021 LA 11:57
BNP Paribas Open
Stefanos Tsitsipas, o nouă controversă, după meciul cu Fognini de la Indian Wells
13/10/2021 LA 13:57