Stefanos Tsitsipas a fost protagonistul unei controverse uriașe anul acesta la US Open, după ce grecul a plecat la vestiar în cele mai bune momente ale adversarului, încercând o practică acuzată vehement de colegii din circuit, mai ales de Andy Murray, care a avut o reacție nervoasă în momentul când Tsitsipas a procedat astfel în meciul lor din turul inaugural.
Grecul a repetat aceeași practică și în meciurile următoare, până ce a fost învins, dar criticile nu s-au mai oprit. Drept urmare, ATP a hotărât să ia o serie de măsuri pentru a preveni acest tip de comportament și le-a trimis tuturor tenismenilor un document în posesia căruia a intrat și L'Equipe.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 12 MINUTE

Măsurile adoptate de ATP în vederea pauzelor lungi de vestiar

Prin urmare, noi reguli stabilesc timpul maxim pe care un jucător îl are la dispoziție pentru o pauză de vestiar. Acum a fost stabilit un maxim de trei minute după ce jucătorul intră în toaletă. Tenismenii vor avea două minute pentru a-şi schimba echipamentul pe lângă această pauză de trei minute la toaletă.
Un jucător poate face doar o pauză de toaletă doar o dată meci. Acestă pauză poate fi luată doar la sfârşitul unui set. Se consideră încălcarea regulamentului dacă un sportiv nu este pregătit de joc în timpul alocat. În ceea ce priveşte time-out-ul medical (cu o dată de intrare în vigoare ce urmează a fi stabilită), există şi aici o schimbare, tot cu scopul de a evita abuzurile.
Va exista un time-out de trei minute pentru fiecare meci, care va fi luat doar în timpul unei schimbări a terenului sau la sfârşitul unui set. Dacă tenismenul nu poate continua până la următoarea schimbare a terenului, el va pierde punctele necesare pentru a ajunge la acea schimbare de teren sau la sfârşitul setului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
ACUM 2 ORE
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 3 ORE