Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andy Murray a câștigat în primul tur la Queen's, iar scoțianul a fost cuprins de emoții la final

Nicu Savin

Publicat 15/06/2021 la 20:28 GMT+3

Andy Murray a debutat cu o victorie la turneul ATP 500 de la Queen's, învingându-l în 2 seturi pe Benoit Paire, scor 6-3, 6-2. La final, scoțianul a fost extrem de emoționat și cu greu și-a putut stăpâni lacrimile în timpul interviului acordat chiar pe teren.

Andy Murray

Credit imagine: Getty Images

Andy Murray a trăit o adevărată dramă în ultimii ani, suferind mai multe accidentări și operații, care l-au scos din circuit pentru perioade lungi. Totuși, scoțianul s-a încăpățânat să nu renunțe și continuă să fie competitiv.
Murray jucase numai 3 meciuri în turnee ATP în 2021 (o victorie și 2 înfrângeri), dar scoțianul s-a pregtit intens în ultimele luni pentru sezonul de iarbă, suprafață pe care a obținut cele mai mari performanțe ale carierei (2 titluri la Wimbledon și medalia de aur la Olimpiada din 2012).
Beneficiar al unui Wild Card, Murray a trecut de primul tur al turneului de la Queen's, învingându-l pe francezul Benoit Paire cu 6-3, 6-2, după o oră și 6 minute de joc.

Andy Murray: "Iubesc tenisul. Îmi place să joc"

La finalul confruntării de la Londra, Murray a oferit un interviu chiar pe teren și a fost vizibil emoționat, fiind foarte aproape de a izbucni în lacrimi. Scoțianul a recunoscut că i-a fost extrem de greu în ultima perioadă și a admis că numai dragostea pentru tenis l-a determinat să forțeze încă o revenire.
"Corpul meu este bătrân. Dar m-am descurcat destul de bine astăzi în ceea ce privește mișcarea pe teren și loviturile.Acesta este primul meu meci pe iarbă din ultimii trei ani.Am jucat doar trei sau patru seturi de antrenament în, așa că nu eram exact sigur cum va funcționa. Cred că pentru un prim meci a fost bine.", a declarat Murray.
Întrebat dacă este fericit să concureze din nou, scoțianul a fost la un pas să izbucnească în plâns: "Iubesc tenisul. Îmi place să joc (n.r. se oprește, fiind aproape să izbucnească în lacrimi). Îmi pare dău... Da, pentru a concura din nou am depus toată această muncă grea în ultimii ani."
În turul secund de la Queen's, Murray va juca contra italianului Matteo Berrettini, care a trecut azi de conaționalul său Stefano Travaglia, scor 7-6 (5), 7-6 (4). Andy Murray a câștigat de 4 ori în carieră la Queen's, în 2009, 2011, 2013 și 2016.
Cele mai importante partide ale turneului de la Queen's sunt în această săptămână la Eurosport și Europort Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo