Evans, care câștigase doar patru meciuri pe zgură, înainte de a ajunge la Monte Carlo, și-a rezervat locul în primul său sfert de finală ATP Masters 1000 cu o victorie uimitoare cu 6-4, 7-5, asupra campionului din 2013 și 2015, în două ore și nouă minute. Englezul, numărul 33 mondial, și-a folosit slice-ul cu un efect deosebit, și a început excelent, cu două break-uri, recuperate apoi de Djokovic. Britanicul nu s-a pierdut cu firea și, la 4-4, a mai făcut un break, câștigând în cele din urmă primul set, cu 6-4. În setul doi, el și-a adunat tot tupeul și a revenit de la 0-3 și a egalat. Apoi, a salvat o minge de set la 4-5 și 30/40, realizând cea de a de-a patra victorie din carieră în fața unui jucător din top 10.
La final, Djokovic s-a declarat extrem de dezamăgit de prestația avută și a recunoscut că a fost una dintre cele mai slabe partide jucate în ultimii ani.
"Să fiu sincer, aceasta a fost una dintre cele mai slabe partide din ultimii ani. Nu vreau să îi iau din meritele lui Daniel pentru victorie, dar, din punctul meu de vedere, m-am simțit groaznic. Nimic nu a mers, a fost una din acele zile. Ar fi trebuit să joc mult mai bine, am jucat groaznic, nu am ce să iau pozitiv din această confruntare. A fost și vânt puternic, iar când joci împotriva unui tip ca Daniel, care te plimbă permanent, e greu. A fost foarte impredictibil în loviturile avute, mi-a demolat jocul", a spus Djokovic la final, citat de atptour.com.
Australian Open
Keys se ține de promisiune! Americanca, parcurs incredibil în 2022, după momentele dificile din 2021
ACUM 16 MINUTE

ATP Monte Carlo | Așa l-a învins Evans pe Djokovic, semnând surpriza turneului. Rezumatul partidei

ATP Monte Carlo | Evans, după ce l-a învins pe Djokovic: "Am avut îndoieli înainte de meci"

Evans a întrerupt astfel începutul perfect de sezon al lui Djokovic, care până la meciul de joi câștigase toate cele 10 meciuri pe care le jucase în 2021, incuzând și finala de la antipozi, în care a câștigat cel de al nouă-lea titlu de la Australian Open.
"Cel important lucru este că trebuie să crezi că poți câștiga. Pot să tot spun asta, dar trebuie să crezi. Desigur, am avut îndoieli în meci. Nu este ușor să servești împotriva lui Nole. Ai tot felul de lucruri care îți trec prin cap. Sunt pur și simplu mulțumit de modul în care a decurs și va fi un moment de savurat, probabil după turneu, un moment de povestit copiilor și nepoților, că am învins numărul 1 mondial", a spus britanicul.
Evans, în vârstă de 30 de ani, care a cucerit primul său titlu la un turneu ATP în februarie la Murray River Open, în Australia, va juca în sferturi cu capul de serie 11, belgianul David Goffin, care a furnizat la rândul său o surpriză, eliminându-l pe germanul Alexander Zverev ( 5 ATP), cu 6-4, 7-6 (7) într-o oră și 51 de minute. Goffin a salvat un set point la 6/7 în al doilea set, la tie-break, și a închis partida la a cincea minge de meci.
Evans îl conduce Goffin cu 1-0 în întâlnirile directe, câștigând singura confruntare, cu 6-4, 6-4, la ATP Cup, în 2020.
Turneul de la Monte Carlo e transmis în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de la ora 12:00.
Australian Open
Zverev - Shapovalov - Australian Open
ACUM 32 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei dintre Adrian Mannarino și Rafael Nadal
ACUM 2 ORE