În ultimii ani, mai mulți jucători NextGen au fost văzuți urmașii lui Federer, Nadal sau Djokovic, însă niciunul nu a reușit să confirme încă la cel mai înalt nivel. Totuși, Jannik Sinner îi poate călca pe urme lui Nole, numărul unu mondial vorbind la superlativ despre italian, într-o conferință de presă.
Cei doi ar urma să se întâlnească în turul secund la Monte Carlo (unde Nole e deja calificat, din oficiu), dacă Sinner trece de Albert Ramos.
"I-am urmărit dezvoltarea, traiectoria, drumul până unde a ajuns în acest moment. E impresionant din toate punctele de vedere. Nu e doar foarte talentat, dar e și o persoană foarte, foarte agreabilă. Muncește enorm, e devotat, are tot ce îi trebuie pentru a deveni un mare campion", a spus Djokovic într-o conferință de presă.
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 10 ORE
Sinner vine după o finală jucată la Miami, unde a devenit abia al 4-lea adolescent care ajunge în ultimul act al competiţiei din SUA, în 36 de ani, de când aceasta se desfăşoară. Anterior doar Andre Agassi, Rafa Nadal şi Novak Djokovic au acces în finală până să împlinească 20 de ani. Toţi au câştigat cel puţin 8 Grand Slamuri şi au fost numărul unu mondial, ulterior.

ATP Monte Carlo | Sinner are o echipă grozavă în spate

În februarie, Sinner a devenit primul jucător de la Djokovic (în 2006) care cucerește două titluri și bifează un sfert de finală de Grand Slam (Roland Garros 2020) înainte să împlinească 19 ani.
Pe lângă talentul enorm și seriozitatea, italianul are în spate și o echipă foarte puternică, astfel că nu are cum să dea greș în circuit.
"Are o echipă grozavă, îi știu antrenorul și pe cei care se ocupă de forma lui fizică. Îi știu de mult și pot să vă spun că e pe mâini sigure. O astfel de echipă și ambiția lui îl vor duce acolo unde își dorește. Are foame de performanțe și îl apreciez mult pentru asta", a mai spus Djokovic.
Turneul de la Monte Carlo e în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player zilnic, începând cu ora 12:00.
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 11 ORE
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 15 ORE