Fabio Fognini, numărul 18 ATP, s-a calificat în turul 3 la Monte Carlo, după ce a trecut de Keckmanovic și Jordan Thompson, în minimum de seturi. Probabil și în turul 3 e mare favorit, indiferent de adversar, dar apoi urmează dueluri de 5 stele. Printre adversarii posibili pentru italian se numără și Rafael Nadal. De 13 ori câștigător la Roland Garros și de 11 ori la Monte Carlo, ibericul e fără îndoială cel mai mare jucător pe zgură din istorie.
Vorbind despre un posibil duel cu Rafa, în fazele finale, Fognini a dezvăluit că orice jucător, indiferent de cât de bun e, are nevoie de o zi magică pentru a-i face față spaniolului pe zgură.
"Fizic și mental, Rafa te distruge. Pentru a avea o șansă să îl învingi trebuie să fii într-o zi perfectă. Cred că eu am fost în stare să îl înving pe Nadal pentru că am un joc care îl scoate din zona de confort. Mai ales când sunt ok psihic, am lovituri care nu îi oferă mult timp să se pregătească. Rafa e Rafa, aș putea petrece o zi întreagă vorbind despre ce înseamnă asta", a spus italianul, citat de atptour.com.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
IERI LA 20:55

ATP Monte Carlo | Misiune mai ușoară pentru tineri, dar pierd dueluri cu "titanii" tenisului

Un talent enorm, Fognini nu și-a gestionat niciodată suficient de bine emoțiile, astfel încât să se transforme într-un jucător cu un cuvânt greu de spus în fazele finale ale turneelor importante. Chiar și așa, fostul număr 9 ATP a ajuns de 6 ori în a doua săptămână a competițiilor de Grand Slam. Noile generații vor avea misiuni mai ușoare să ajungă într-o semifinală de Mare Șlem, spre exemplu, dar vor rata întâlniri cu mari titani ai tenisului mondial.
"Am avut o carieră în care i-am întâlnit pe cei mai buni din istorie. Când mă calificam în săptămâna a doua la un Grand Slam știam mereu că va trebui să joc cu Nadal, Djokovic sau Federer. Sau cu Murray și Del Potro, uneori. Cei care vin acum din spate sunt norocoși, pentru că nu vor mai trebui să treacă de astfel de nume în drumul spre fazele finale", a mai spus Fognini.
13-4 e raportul întâlnirilor directe Nadal-Fognini, italianul reușind să îl învingă pe "Matador" de 3 ori pe zgură: la Rio, Barcelona și Monte Carlo.
În turul următor de la Monte Carlo, turneu transmis în direct de Eurosport 2 și Eurosport Player, Fognini, cap de serie numărul 15, îl va întâlni pe învingătorul din disputa Krajinovic - Londero.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43