Deși a reușit victoria carierei în Principat, britanicul de 30 de ani a ținut să își plătească polițe mai vechi. În optimile de la Cagliari, săptămâna trecută, Evans - care fusese cap de serie numărul unu și spera la trofeu - a fost eliminat de puștiul de 19 ani Musetti, la capătul unui meci încheiat în decisiv, la tie-break.

ATP Monte Carlo | Evans, cu gândul la Musetti

După meci, Lorenzo a avut mai multe declarații în care l-a atacat pe Evans, iar acesta a găsit acum momentul perfect să îi răspundă.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
IERI LA 09:16
"Cum a vorbit săptămâna trecută e jenant. Hai să nu vorbim despre Musetti. A fost lipsit de respect, am văzut ce a spus și în presa italiană despre mine. Dacă își cere scuze, o să îi răspund. E un jucător de tenis bun, dar nu are maniere. A jucat bine împotriva mea, a meritat victoria, nu am fost suficient de bun în acea partidă, deși am avut mingi de meci. Dar ăsta e tenisul. Îi transmit un singur lucru: să ia cursuri de maniere", a spus Evans în conferința de presă de după victoria carierei, cu Djokovic.
Tânărul italian l-a acuzat pe Evans că e în stare de orice pentru a câștiga. Englezul s-ar fi folosit de o mulțime de trucuri pentru a îl scoate pe Lorezno din sărite și a nu-l lăsa să se concentreze așa cum o face de obicei.
"Jucătorii cu experiență sunt de obicei extrem de respectuoși. Dar sunt și alții, ca Evans, care încearcă să se folosească de tinerețea mea pentru a câștiga meciuri. Dar astfel de lucruri mă ajută să capăt experiență. Evans nu m-a respectat, dar acest lucru mă va ajuta în viitor", spunea Musetti, săptămâna trecută.
Evans, în vârstă de 30 de ani, care a cucerit primul său titlu la un turneu ATP în februarie la Murray River Open, în Australia, va juca în sferturi cu capul de serie 11, belgianul David Goffin, care a furnizat la rândul său o surpriză, eliminându-l pe germanul Alexander Zverev ( 5 ATP), cu 6-4, 7-6 (7) într-o oră și 51 de minute. Goffin a salvat un set point la 6/7 în al doilea set, la tie-break, și a închis partida la a cincea minge de meci.
Evans îl conduce Goffin cu 1-0 în întâlnirile directe, câștigând singura confruntare, cu 6-4, 6-4, la ATP Cup, în 2020.
Programul sferturilor de la Monte Carlo
  • Stefanos Tsitsipas - Davidovich-Fokina
  • Daniel Evans - Daniel Goffin
  • Casper Ruud - Fabio Fognini
  • Andrey Rublev - Rafael Nadal
Turneul de la Monte Carlo e transmis în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de la ora 12:00.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16