Deși a reușit victoria carierei în Principat, britanicul de 30 de ani a ținut să își plătească polițe mai vechi. În optimile de la Cagliari, săptămâna trecută, Evans - care fusese cap de serie numărul unu și spera la trofeu - a fost eliminat de puștiul de 19 ani Musetti, la capătul unui meci încheiat în decisiv, la tie-break.

ATP Monte Carlo | Evans, cu gândul la Musetti

După meci, Lorenzo a avut mai multe declarații în care l-a atacat pe Evans, iar acesta a găsit acum momentul perfect să îi răspundă.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Halep / Ruse au pierdut categoric la Cristian / Petkovic
PESTE 7 MINUTE
"Cum a vorbit săptămâna trecută e jenant. Hai să nu vorbim despre Musetti. A fost lipsit de respect, am văzut ce a spus și în presa italiană despre mine. Dacă își cere scuze, o să îi răspund. E un jucător de tenis bun, dar nu are maniere. A jucat bine împotriva mea, a meritat victoria, nu am fost suficient de bun în acea partidă, deși am avut mingi de meci. Dar ăsta e tenisul. Îi transmit un singur lucru: să ia cursuri de maniere", a spus Evans în conferința de presă de după victoria carierei, cu Djokovic.
Tânărul italian l-a acuzat pe Evans că e în stare de orice pentru a câștiga. Englezul s-ar fi folosit de o mulțime de trucuri pentru a îl scoate pe Lorezno din sărite și a nu-l lăsa să se concentreze așa cum o face de obicei.
"Jucătorii cu experiență sunt de obicei extrem de respectuoși. Dar sunt și alții, ca Evans, care încearcă să se folosească de tinerețea mea pentru a câștiga meciuri. Dar astfel de lucruri mă ajută să capăt experiență. Evans nu m-a respectat, dar acest lucru mă va ajuta în viitor", spunea Musetti, săptămâna trecută.
Evans, în vârstă de 30 de ani, care a cucerit primul său titlu la un turneu ATP în februarie la Murray River Open, în Australia, va juca în sferturi cu capul de serie 11, belgianul David Goffin, care a furnizat la rândul său o surpriză, eliminându-l pe germanul Alexander Zverev ( 5 ATP), cu 6-4, 7-6 (7) într-o oră și 51 de minute. Goffin a salvat un set point la 6/7 în al doilea set, la tie-break, și a închis partida la a cincea minge de meci.
Evans îl conduce Goffin cu 1-0 în întâlnirile directe, câștigând singura confruntare, cu 6-4, 6-4, la ATP Cup, în 2020.
Programul sferturilor de la Monte Carlo
  • Stefanos Tsitsipas - Davidovich-Fokina
  • Daniel Evans - Daniel Goffin
  • Casper Ruud - Fabio Fognini
  • Andrey Rublev - Rafael Nadal
Turneul de la Monte Carlo e transmis în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de la ora 12:00.
Tenis
Novak Djokovic, interzis aproape peste tot! Unde mai poate juca sârbul fără vaccin anti covid
ACUM 10 ORE
Tenis
Motivele pentru care judecătorii au decis expulzarea lui Djokovic au fost făcute publice
ACUM 20 ORE