Principalii favoriți la câștigarea trofeului, Carlos Alcaraz și Sebastian Korda, caută în această seară, de la ora 22, să încheie în mod perfect sezonul 2021. Cei doi se vor întâlni pentru prima dată în circuit, în ultimul act al ATP Next Gen Finals, la Intesa Sanpaolo. Duelul tinerelor speranțe din tenisul mondial masculin poate fi urmărit pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
"Finala va fi foarte, foarte dură", a spus Alcaraz după ce l-a învins pe argentinianul Sebastian Baez în semifinala de vineri. "Sebastian Korda joacă un tenis grozav și sunt foarte încântat să îl întâlnesc pentru prima dată. Ar fi uimitor să câștig titlul, dar mă voi confrunta cu un adversar foarte bun, așa că vom vedea", a mai spus ibericul.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 13 ORE

Carlos Alcaraz – Sebastian Korda se luptă pentru titlu în finala ATP Next Gen, în direct pe Eurosport

Alcaraz caută să devină al doilea tânăr în vârstă de 18 ani (după Jannik Sinner) care câștigă evenimentul la care au acces doar tenismeni de cel mult 21 de ani. La fel ca rivalul său, Korda, în vârstă de 21 de ani, urmărește al doilea titlu al sezonului. Alcaraz este cel mai bine clasat jucător la 18 ani (32 ATP), de la Lleyton Hewitt, care ocupa poziția 31 ATP în urmă cu peste două decenii, în august 1999.
După ce l-a învins în grupe pe Cerundolo, Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător care a obținut 30 de victorii într-un sezon, de la Rafael Nadal, care în 2004, pe când avea 18 ani, a avut un record victorii-înfrângeri de 30-17. Ibericul nu se va gândi cu siguranță la recordurile pe care le poate întrece azi, ci la titlu, în meciul cu ocupantul locului 39 ATP, Sebastian Korda.
Fost lider mondial la juniori, Korda a spus că speră să aibă șansa de a-și încheia sezonul cu o confruntare de neuitat în compania rivalului său în devenire: "Sper să fie Carlos. Nu m-am antrenat niciodată cu el, nu l-am înfruntat niciodată într-un meci; va fi cu adevărat interesant", a spus Korda. "Sper că putem avea o mulțime de bătălii în anii următori; joacă un tenis uimitor, e un jucător foarte agresiv și foarte puternic mental, așa că, da, va fi o nouă provocare și abia aștept să fiu acolo", a mai spus americanul.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33