"Reînnoim apelul nostru urgent pentru deschiderea unei linii directe de comunicare între jucătoare și WTA, pentru a stabili o imagine mai clară a situației sale", a precizat președintele ATP, Andrea Gaudenzi, într-un text care nu citează nici măcar o dată China.
Și, spre deosebire de Asociația jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), care refuză să se întoarcă să joace în China sau Hong Kong până la soluționarea cazului Shuai Peng, Gaudenzi consideră că "o prezență în întreaga lume oferă șanse mai mari de a obține rezultate".
"Situația cu privire la Shuai Peng continuă să genereze îngrijorare în interiorul și în afara sportului nostru. Răspunsul la aceste preocupări a fost până acum insuficient. Continuăm să discutăm cu membrii noștri și să urmărim evoluțiile în acest caz", a adăugat conducătorul ATP.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 12 ORE
Citește și:
Miercuri, președintele WTA, Steve Simon, a anunțat ''suspendarea turneelor din China'', din cauza situației lui Shuai Peng, care a dispărut timp de mai multe zile în luna noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez.
Numeroase vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, precum și multe țări occidentale, ca Franța și Statele Unite, dar și Uniunea Europeană și ONU, au cerut Chinei să facă lumină în legătură cu soarta jucătoarei chineze.
Peng a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială. Ea a dialogat apoi cu președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, într-o videoconferință.
Potrivit CIO, Peng a explicat că este ''sănătoasă și în siguranță'' la locuința sa din Beijing, dar că și-ar dori ca viața sa privată să-i fie respectată.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 19 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 20 ORE