Al doilea jucător al lumii în prezent, Daniil Medvedev, a câștigat al 11-lea titlu al carierei (primul pe iarbă), după ce s-a impus la turneul de la Mallorca. Rusul l-a învins în finală pe americanul Sam Querrey (60 ATP). Medvedev, principalul favorit al competiției, s-a impus după 62 de minute de joc, scor 6-4, 6-2.
Dublu finalist de Grand Slam (US Open 2019 și Australian Open 2021), Daniil Medvedev a trecut pe durata turneului din Spania de Corentin Moutet (85 ATP), Casper Ruud (14 ATP) și Pablo Carreno-Busta (13 ATP). Pentru performanța obținută la Mallorca, Daniil Medvedev va primi un premiu în valoare de 70.620 de dolari și 250 de puncte în clasamentul ATP.
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
ACUM 20 ORE

Daniil Medvedev a cucerit în premieră un titlu pe iarbă

În vârstă de 25 de ani, Medvedev mai are în palmares titlurile de la Sydney, Winston-Salem, Tokyo (2018), Sofia, Cincinnati, Sankt Petersburg, Shanghai (2019), Paris, Turneul Campionilor (2020) și Marsilia (2021). Acum, Medvedev e deja în drum spre Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Până acum, rusul nu a reușit să treacă de turul al treilea la Wimbledon, însă jocul arătat la Mallorca ar putea schimba acest aspect. În primul tur de la All England Club, Daniil Medvedev (favorit 2) se va duela cu germanul Jan-Lennard Struff (45 ATP). De cealaltă parte, Sam Querrey îl va întâlni pe ibericul Pablo Carreno-Busta (cap de serie nr. 11).
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Răducanu-Mania în SUA! U-lu-i-tor: Emma l-a depăşit pe Djokovic
IERI LA 09:52
US Open
Tatăl lui Novak Djokovic a dezvăluit când se retrage sârbul din circuit: "Mi-a spus ce intenții are"
IERI LA 16:50