Iată comunicatul oficial:
”După o analiză atentă și din cauza pandemiei de COVID-19, toate turneele ATP și WTA din sezonul de zgură nu vor mai avea loc așa cum au fost programate. Aici sunt incluse și turneele WTA/ATP de la Madrid și Roma precum și evenimentele WTA din Strasbourg și Rabat și cele ATP din Munchen, Estoril, Geneva și Lyon.
Sezonul profesionist de tenis este din acest moment suspendat până pe 7 iunie 2020, inclusiv circuitul Challenger ATP și cel ITF. Deocamdată, turneele începând cu 8 iunie sunt programate să se desfășoare conform planului.
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
ACUM 32 MINUTE
De asemenea, clasamentele ATP și WTA vor rămâne înghețată în această perioadă. Analizăm toate opțiunile pentru a prezerva sezonul de tenis. Vom colabora cu jucătorii și organizatorii turneelor în săptămânile și lunile care urmează”.
WTA a anunţase anterior suspendarea tuturor turneelor programate până la 2 mai, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Pe 2 mai ar fi urmat să înceapă meciurile de la Madrid Open, turneu patronat de Ion Ţiriac. În afara turneelor de la Miami, Charleston, Bogota şi Gudalajara, deja anulate, nu se vor desfăşura la datele programate competiţiile de la Stuttgart, Istanbul şi Praga. De asemenea, ATP anunțase anterior oprirea circuitului pentru șase săptămâni.

Roland Garros, amânat până în septembrie

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat că turneul se va desfășura în perioada 20 septembrie - 4 octombrie. Organizatorii turneului au explicat decizia motivând că, deși este imposibil de prezis care va fi situația pe 18 mai, măsurile luate deja au făcut imposibilă continuarea pregătirii turneului. În acest moment este încă neclar cum va afecta această modificare calendarul competițional.
Am luat decizia dificilă dar curajoasă în această perioadă fără prcedent care a evoluat enorm față de ultimul weekend. Acționăm în mod responsabil și trebuie să muncim împreună pentru a asigura sănătatea și siguranța tuturor | Bernard Giudicelli, președintele FFT
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului Pegula - Parrizas-Diaz la Melbourne
ACUM 44 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul unui meci fără istoric: Azarenka vs. Svitolina 6-0, 6-2
ACUM 2 ORE