Ruşii şi bieloruşii, în frunte cu Daniil Medvedev, au fost excluşi miercuri de la ediţia 2022 a turneului de tenis de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii: "În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi", a explicat All England Lawn Tennis Club într-un comunicat publicat miercuri.
E CORECTĂ DECIZIA ENGLEZILOR DE A LE INTERZICE RUȘILOR ȘI BIELORUȘILOR PARTICIPAREA LA WIMBLEDON?
Conducerile circuitelor profesioniste de tenis ATP şi WTA au criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon de la interzice prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus la turneul major. Azi, englezii de la Daily Mail anunță că cele două organizații vor să introducă un sistem compensatoriu pentru a le îngheța clasamentul rușilor și bielorușilor, după modelul sistemului folosit în perioada pandemiei de coronavirus.
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
ACUM 8 ORE
CITEȘTE ȘI:

Cum vor ATP și WTA să-i ajute pe tenismenii ruși și bieloruși, interziși la Wimbledon

ATP și WTA vor să-i sprijine pe tenismenii din Rusia și Belarus care, potrivit unui oficial de rang înalt, sunt "victime" în urma poziției luate de oficialii de la All England Club. Acest punct de vedere este adoptat de Federația de tenis din Belarus, care a anunțat joi că analizează posibilitatea de a lua măsuri legale în legătură cu interdicțiile.
ATP va lua în considerare un fel de înghețare a clasamentului pentru a compensa oportunitatea refuzată jucătorilor interziși, cum ar fi a numărului 2 mondial, Daniil Medvedev de a obține punctele importante oferite la Wimbledon. Conducerea ATP se va reuni săptămâna viitoare, la Madrid Open, pentru a analiza această posibilitate despre care englezii spun că e foarte probabilă.
Roland Garros
Daniil Medvedev, în turul al doilea de la Roland Garros, după o victorie facilă cu Bagnis
IERI LA 11:04
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14