Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic vrea să doboare toate recordurile în tenis: "Sper să-l depășesc pe Federer până în martie!"

Irina Aldea

Publicat 27/10/2020 la 14:50 GMT+2

Novak Djokovic nu a reușit anul acesta să se impună la US Open sau Roland Garros, chiar dacă traversa o formă de joc de zile mari, însă nu are de gând să se oprescă. Dimpotrivă, Nole a făcut o promisiune înaintea turneului de 500 de puncte de la Viena, transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Liderul din ATP, Novak Djokovic, debutează azi la turneul de la Viena în fața compatriotului Filip Krajinovic. Marele campion sârb, câștigător a 17 titluri de Grand Slam, a mărturisit înaintea competiției din Austria că speră să îl depășească pe Roger Federer (39 de ani, 4 ATP) în privința numărului de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP. Mai mult, Nole spune că vrea să reușească asta până în luna martie 2021.
Novak Djokovic (links) hat die Tennis-Rekorde von Roger Federer ins Visier genommen
Djokovic încearcă acum să acumuleze cât mai multe puncte pentru a fi sigur de primul loc la final de sezon. În cazul în care va reuși asta, scenariu care are mari șanse să se întâmple, pentru Djokovic va fi al șaselea an pe care îl încheie în fruntea clasamentului ATP, și astfel l-ar egala pe idolul copilăriei lui, Pete Sampras, singurul care a mai reușit o astfel de performanță. Acum, Nole este la egalitate cu Rafael Nadal, Roger Federer și Jimmy Connors la numărul de sezoane încheiate pe primul loc.

Novak Djokovic promite că va doborî toate recordurile din tenis

Djokovic este hotărât să doboare recordul de săptămâni consecutive petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (310), deținut de elvețianul Roger Federer. În acest moment, Djokovic a adunat 292 de săptămâni petrecute pe cea mai bună poziție din clasamentul ATP. Dacă nu ar fi detronat de Nadal, Djokovic l-ar egala pe Federer în luna martie a anului viitor.
"Pete Sampras (n.red. - precedentul număr 2 în clasamentul săptămânilor petrecute pe #1 ATP) a fost idolul meu când eram copil, cu siguranță vreau să termin anul ca numărul 1 și apoi să egalez recordul. Această realizare cu siguranță este una dintre cele mai mari din lumea sportului. Nu îmi voi apăra punctele în ianuarie din cauza înghețării clasamentului până în martie.
Aș putea câștiga pentru că se iau în calcul cele mai bune rezultate ale turneelor din ultimii doi ani. Pentru mine este foarte bine, pentru că am câștigat multe puncte la Australian Open (n.red. - 2.000). Marea mea dorință, obiectivul meu este de a realiza acest lucru, și sper să îl pot atinge în martie. Totuși, există o mulțime de lucruri imprevizibile care pot avea loc. Există jucători mari în spatele meu, precum Rafa (Nadal) și Dominic (Thiem)", a declarat Djokovic la conferința de presă de dinaintea turneului.

Cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 ATP

  • 1. Roger Federer - 310
  • 2. Novak Djokovic - 292
  • 3. Pete Sampras - 286
  • 4. Ivan Lendl - 270
  • 5. Jimmy Connors - 267
  • 6. Rafael Nadal - 209
  • ...
  • 15. Ilie Năstase – 40
Turneul de 500 de puncte de la Viena poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo