Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, victorie dramatică în fața lui Tsitsipas, la Turneul Campionilor

Cristian Mihală

Actualizat 15/11/2019 la 19:23 GMT+2

Liderul mondial Rafael Nadal l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP), vineri, la Londra, în grupa "Andre Agassi" de la Turneul Campionilor, scor 6-7 (4), 6-4, 7-5. În ciuda acestei victorii, spaniolul nu e sigur de prezența în semifinale.

Spain's Rafael Nadal celebrates victory against Greece's Stefanos Tsitsipas during their men's singles round-robin match on day six of the ATP World Tour Finals tennis tournament at the O2 Arena in London on November 15, 2019. - Spain's Rafael Nadal beat

Credit imagine: Getty Images

Nadal a pierdut primul set, la tie-break, după un act care a durat aproape o oră, însă a revenit în setul secund, fructificând a patra minge de break avută în meci, la scorul de 4-4.
În decisiv, dramatismul a continuat, iar Rafael Nadal a reușit să rămână cu șanse pentru semifinalele Turneului Campionilor, după un nou break înregistrat la scorul de 5-5, urmat apoi de un game sigur la serviciu. Partida s-a încheiat după două ore și 52 de minute.
În urma acestui rezultat, rămâne de stabilit al doilea jucător calificat în semifinale din grupa "Andre Agassi". Stefanos Tsitsipas este deja calificat, cu două victorii, un eșec și un setaveraj 5-2.
Bătălia pentru locul secund din grupă se va între Rafael Nadal și Alexander Zverev. În cazul în care Zverev îl va învinge pe Daniil Medvedev, vineri, de la ora 22:00, tenismenul din Germania este calificat în semifinale, iar Nadal este eliminat. Dacă Medvedev va obține prima victorie a sa din grupă, atunci Nadal va ajunge în penultimul act, alături de Tsitsipas.

Clasamentul grupei "Andre Agassi", de la Turneul Campionilor:

1. Rafael Nadal - 2 puncte, 3 meciuri (setaveraj 4-4)
2. Stefanos Tsitsipas - 2 puncte, 3 meciuri (setaveraj 5-2)
3. Alexander Zverev - 1 punct, 2 meciuri (setaveraj 2-2)
4. Daniil Medvedev - 0 puncte, 2 meciuri (setaveraj 1-4)
Interesant e că, în cazul în care se va califica, Rafa o va face doar din postura de câștigător al grupei. Ca atare, acestea sunt scenariile pentru semifinale în acest moment:
  • Dacă Medvedev câștigă cu Zverev: Nadal - Federer și Tsitsipas - Thiem
  • Dacă Zverev câștigă cu Medvedev: Tsitsipas - Federer și Zverev - Thiem
Nadal

Rafael Nadal, lider la final de 2019

Grație victoriei lui Fededer în fața lui Djokovic, de joi seară, Nadal și-a securizat poziția întâi la final de 2019. Pentru marele campion iberic, acesta este cel de-al cincilea an în care încheie un sezon competițional pe prima poziție în clasament: 2008, 2010, 2013, 2017 și 2019. De altfel, Rafael Nadal va reuși să treacă de 200 de săptămâni petrecute pe prima poziție în clasamentul ATP. În acest moment, ibericul are 198 de săptămâni la activ. Rafa a avut o serie de 56 de săptămâni consecutive pe locul întâi, cea mai lungă serie fiind a lui Roger Federer, cu 237 de săptămâni.
Singurul jucător care a încheiat sezonul pe prima poziție de șase ori este Pete Sampras. Jimmy Connors, Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal au reușit această performanță de cinci ori. În plus, 2019 este al 16-lea an consecutiv în care poziția de lider mondial este adjudecată la final de sezon de unul dintre membrii "Big 4" (Federer, Djokovic, Nadal și Murray).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo