Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas, discurs emoționant după victoria cu Federer: "Visele chiar devin realitate"

Cosmin Cioboata

Publicat 16/11/2019 la 19:01 GMT+2

Stefanos Tsitsipas a reușit să se califice în finala Turneului Campionilor pentru prima oară în carieră.

Stefanos Tsitsipas (l.) schlägt Altmeister Federer

Credit imagine: SID

La 21 de ani, grecul a reușit cea mai mare performanță a sa de până acum, în semifinala Turneului Campionilor. Tsitsipas, aflat pe locul 6 mondial, l-a învins pe Roger Federer în două seturi (scor 6-3 6-4). A fost al doilea succes în fața lui Federer, după victoria de la Australian Open. La începutul anului, tânărul jucător reușea să câștige în 4 seturi contra elvețianului și ajungea până în semifinalele competiției.
După calificarea în finala Turneului Campionilor, Tsitsipas și-a dat frâu liber emoțiilor, cu o declarație impresionantă:
Îmi amintesc de vremea când eram doar un copil și urmăream meciurile de tenis de pe margine. Pentru mine era ceva de nedescris. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că într-o zi voi juca aici. Este ceva incredibil, visele chiar devin relitate.
Stefanos Tsitsipas își așteaptă acum adversarul din ultimul act. Dominic Thiem și Alexander Zverev se vor întâlni în cealaltă semifinală, programată astăzi, la ora 22:00. Ca să ajungă în prima sa finală la Turneul Campionilor, Tsitsipas a trecut fără să piardă vreun set de Medvedev (2-0), Zverev (2-0) și Federer (2-0), dar a pierdut în fața lui Nadal (1-2). Nici tenismenul spaniol, nici Novak Djokovic n-au trecut de faza grupelor din acest an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo