Liderul mondial din ATP a început atât de bine la ediția din 2020 a Turneului Campionilor. L-a învins clar pe Diego Schwartzman la debutul în grupa Tokyo 1970, dar nu a mai ținut pasul în continuare și a ratat în această seară șansa de a se califica în semifinale. Daniil Medvedev în schimb a evoluat la cel mai înalt nivel și s-a impus fără mari probleme, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc.

Daniil Medvedev a demonstrat încă o dată forma de joc de excepție. În primul set, rusul a fost jucătorul mai proaspăt, jucătorul cu o poftă mai mare de joc, iar eforturile i-au fost rapid răsplătite. În schimb, Novak Djokovic a arătat încă o dată că serviciul nu este calibrat. Sârbul și-a cedat serviciul de două ori în setul inaugural și nu a reușit în niciun moment să amenințe game-urile de serviciu ale adversarului lui. Setul secund a fost și mai rău pentru Nole, care a părut încă din startul manșei a doua că a renunțat la luptă.

Tenis
Novak Djokovic, cel mai bun tenismen din ultimii 10 ani! Procentajul remarcabil înregistrat de sârb
IERI LA 14:11

Ce s-a întâmplat în primul meci al zilei în grupa Tokyo 1970

Alexander Zverev, ocupant al locului 7 ATP, s-a impus în fața lui Diego Schwartzman, debutant anul acesta la Turneul Campionilor, scor 6-3, 4-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 13 minute de joc. Zverev a reușit să treacă peste înfrângerea din primul meci, cea cu Daniil Medvedev.

Rusul l-a învins pe german cu scorul de 6-3, 6-4. De partea cealaltă, pentru Diego Schwartzman, aceasta este a doua înfrângere în grupă, după ce argentinianul a fost învins la debut de Novak Djokovic. Dacă sârbul se impune în fața lui Medvedev în această seară în două seturi, atunci se va califica în semifinale.

Scenarii pentru calificarea în semifinale la Turneul Campionilor

  • Thiem s-a calificat în semifinale. Câștigătorul meciului dintre Nadal – Tsitsipas încheie pe locul al doilea grupa Londra 2020.
  • Medvedev s-a calificat în semifinale. Câștigătorul meciului dintre Djokovic – Zverev încheie pe locul al doilea grupa Tokyo 1970.

Cum arată acum clasamentul Grupei Tokyo 1970

  • 1. Daniil Medvedev 2 meciuri jucate, 2 puncte (4-0 la seturi)
  • 2. Novak Djokovic 2 meciuri jucate, 1 punct (2-2 la seturi)
  • 3. Alexander Zverev 2 meciuri jucate, 1 punct (2-3 la seturi)
  • 4. Diego Schwartzman 2 meciuri jucate, 0 puncte (1-4 la seturi)

Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport la turneele de tenis din 2020.

Tenis
"A lipsit scânteia" Antrenorul lui Djokovic a explicat înfrângerile lui Nole de la finalul sezonului
27/11/2020 LA 17:35
Tenis
Nadal: "Nu e momentul să spun asta acum". A arătat încă o dată că pune mai presus de tot fair-playul
24/11/2020 LA 13:26