Impactul financiar pe care pandemia de coronavirus îl are asupra sportului mondial este unul imens, șefii diferitelor foruri decizionale căutând în fiecare caz soluții pentru supraviețuire. În 2020, competiții importante au căzut pe capete, iar majoritatea evenimentelor sportive care s-au ținut nu au putut scoate bani prin tradiționala vânzare de bilete, pentru că porțile stadioanelor și ale sălilor de sport au rămas închise pentru spectatori. Banii veniți din drepturile de televizare și contractele cu sponsorii au rămas punctul de sprijin pentru sportul mondial, iar situația s-ar putea repeta și în 2021.
În tenis, la reluarea circuitelor s-au văzut clar consecințele pandemiei: premiile în bani au scăzut, cu până aproape de 50%, iar la feminin numărul de turnee a fost foarte mic. WTA-ul nu a putut salva niciunul dintre cele patru turnee Premier Mandatory, dar nici Turneul Campioanelor. Iar după ani și ani în care organizatorii s-au întrecut în a sări cu bani spre jucători, lăudându-se cu fonduri de premiere record, a venit momentul în care premiile nu doar că stagnează, ci mai mult, scad.
Cu toate acestea, 2020 a fost un an în care starurile din WTA au păstrat dominația în topul încasărilor, cele mai bine plătite nouă sportive din lume în perioada iunie 2019 / iunie 2020 fiind jucătoare de tenis, potrivit Forbes.
Miami Open
"Ea nu renunță niciodată! E un model extraordinar!" Simona Halep, lăudată de noul lider WTA
29/03/2022 LA 08:44

Kvitova a semnat cu o firmă producătoare de mașini

"Essentially Sports" anunță că două jucătoare de tenis au reușit să semneze noi contracte pentru 2021, mai precis Petra Kvitova și Ons Jabeur, ceea ce reprezintă o veste excelentă.
Dublă campioană la Wimbledon, în prezent pe locul 8 WTA, Petra Kvitova a devenit ambasadoare Audi în Cehia. Kvitova este o sportivă cu o poveste emoționantă, viața și cariera fiindu-i periclitate de un atac armat în propria casă, în decembrie 2016. Petra a renăscut însă mai ceva ca Pasărea Phoenix, reușind o nouă prezență într-o finală de Grand Slam în 2019, la Australian Open.
Fost număr doi mondial, Kvitova deține deja o colecție impresionantă de mașini albe, mai notează site-ul "Essentially Sports": câte un BMW 3, Audi A6, Mercedes E, Volkswagon Polo și BMW X5.
https://i.eurosport.com/2020/10/06/2908406.jpg
De partea cealaltă, Ons Jabeur, 26 de ani, a rescris practic de la zero istoria sportului arab în tenisul feminin. La începutul acestui an, reprezentanta Tunisiei a devenit prima sportivă de origine arabăajunsă în sferturile de finală la un turneu de Mare Șlem și a intrat în Top 32 WTA. Iar performanțele îi sunt răsplătite acum, ea devenind ambasadoare a Qatar Airways.
Jabeur va purta logo-ul companiei pe echipament la turneele WTA din 2021, fiind deja erou național în Tunisia.
Compania aeriană are deja legături strânse cu lumea tenisului, fiind sponsor al turneelor WTA și ATP de la Doha. Qatar Airways este totodată o prezență notabilă în fotbal, alături de Paris Saint-Germain, AS Roma, Boca Juniors, FC Bayern München, K.A.S. Eupen și Al Sadd SC, dar și partener oficial pentru Cupa Mondială din 2022.
Tenis
Simona Halep, parcurs facil la Miami! Sorana Cîrstea, tragere la sorţi de coşmar
21/03/2022 LA 05:46
Qatar TotalEnergies Open
Irina Begu, eliminată în primul tur la Doha! Românca, învinsă fără drept de apel de Petra Kvitova
21/02/2022 LA 16:10