Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Garbine Muguruza – Sofia Kenin 6-4, 2-6. Avem set decisiv în finala feminină de la Australian Open

Ion Alexandru

Actualizat 01/02/2020 la 13:14 GMT+2

Garbine Muguruza – Sofia Kenin a fost finala feminină pe care nimeni nu o anticipa la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

kenin win

Credit imagine: Getty Images

Sofia Kenin reușește să câștige Australian Open, după o finală minunată împotriva jucătoarei din Spania, Garbine Muguruza.
Kenin domină finala și este foarte aproape de primul său trofeu de Grand Slam. Jucătoarea de 15 ani conduce cu 5-2, după un alt game foarte intens.
Sofia Kenin revine de la 0-40 pe propriul serviciu, iar americanca conduce cu 3-2 în setul decisiv.
Kenin rezistă. 2-1 în setul decisiv pentru marele trofeu.
Crește tensiunea. Muguruza egalează la 1.
Kenin câștigă primul game din setul decisiv
Kenin face încă un break! 6-2 pentru americancă și vom avea set decisiv!
Kenin câștigă lejer pe propriul serviciu. 5-2

Muguruza își ține serviciul și continuă să preseze pentru aîncheia rapid finala. Este 4-2

Kenin luptă și își mărește avansul. Pentru prima dată are cu 3 gamuri mai mult în această finală, prima din carieră. Este 4-1 în setul 2 pentru americancă

Din nou răsturnare de situație! Sofia Kenin reușește să facă break! 3-1

Al doilea game la rând câștugat la 0 de Kenin pe propriul serviciu, 2-1 în setul 2.

Muguruza menține ritmul foarte ridicat, 1-1.

Kenin a început în forță setul 2, 1-0 pentru americancă.
Muguruza servește foarte bine și câștugă primul set, 6-4.
Din nou break! Muguruza va servi pentru primul set, 5-4!

Muguruza face încă două duble greșeli și Kenin face break! Este 4-4 în primul set.

Kenin rezistă, rezistă, rezistă. 4-3. Muguruza a avut 40-0 pe serviciul americanicei.

Muguruza se impune la caăptul unui game lung, 4-2.

Kenin își revine și câștigă un game important. Muguruza rămâne cu un break în față, 3-2.

Muguruza a făcut două duble greșeli, dar asta nu o împiedică să-și consolideze break-ul, 3-1.
Muguruza fructifică a treia șansă de break și este în avantaj, 2-1.
Dylan Alcott, campion pentru a 6-a oară la Australian Open. #Respect
4 puncte la rând și Muguruza câștigă primul ei game, 1-1.
Sofia Kenin câștigă primul game pe propriul serviciu, 1-0.

Au intrat cele două finaliste pe teren. Muguruza a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.
Trofeul a fost adus pe teren de Lindsay Davenport, campioană la Australian Open în urmă cu exact 20 de ani.
Protagonistele finalei Australian Open 2020 au produs surpriză după surpriză la Melbourne și au ajuns în ultimul act la primul turneu major al anului, o finală pe care nimeni nu o anticipa. Fără doar și poate, această finală este cea mai surprinzătoare de la US Open 2015 încoace, atunci când Flavia Pennetta se impunea în ultimul act ăn fața compatrioatei Roberta Vinci.
Sâmbătă, Garbine Muguruza o va înfrunta pe americanca Sofia Kenin, nu înainte de ora 10.30, ora României. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Important de menționat este că în finala de la Australian Open nu se regăsește nicio jucătoare din Top 10 WTA, o premieră în Era Open. În orice caz, Sofia Kenin va pătrunde pentru prima dată între primele zece jucătoare ale lumii.

Garbine Muguruza – Sofia Kenin, în direct pe Eurosport 1

Garbine Muguruza și Sofia Kenin se vor întâlni în finala de la Australian Open pentru a doua oară în carieră în circuitul feminin. Ele au jucat pentru prima dată împreună la Beijing, în cadrul turneului China Open, în 2019. Acolo, în primul tur, poate surprinzător, s-a impus americanca în trei seturi, scor 6-0, 2-6, 6-2. Totuși, Garbine nu s-a mai descurcat la fel de bine în circuit în ultimii doi ani, dar de când o are alături pe Conchita Martinez pare o cu totul altă jucătoare.
Sofia Kenin este cea mai tânără finalistă la Australian Open din ultimii 12 la vârsta de 21 de ani. Ea a oprit și liderul mondial, Ashleigh Barty, cea care a încercat să devină prima australiancă din ultimii 40 de ani care ajunge în finala de la Melbourne. La polul opus, dublă câștigătoare de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon, Garbine Muguruza este pentru prima dată în finala la Australian Open. Cea mai bună performanță a ei până acum la Melbourne fusese un sfert de finală în 2017. Ea va încerca să devină sâmbătă prima jucătoare din Spania care se impune la Melbourne. Finale au mai jucat Arantxa Sanchez-Vicario (în 1994 şi 1995) şi Conchita Martinez (actuala antrenoare a lui Garbine Muguruza, în 1998), dar cele două nu au izbutit să cucerească marele trofeu.
Garbine Muguruza Sofia Kenin | Tennis | ESP Player Feature
La Australian Open, Garbine Muguruza le-a învins pe Shelby Rogers, Ajla Tomljanovic, Elina Svitolina, Kiki Bertens, Anastasia Pavlyuchenkova și Simona Halep. Sofia Kenin, pe de altă parte, a trecut de Martina Trevisan, Ann Li, Shuai Zhang, Coco Gauff, Ons Jabeur și de liderul mondial, Ashleigh Barty.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo