Coco Gauff, în vârstă de 15 ani (va împlini 16 ani pe 13 martie), face senzație în circuitul feminin de tenis. Puștoaica de pe locul 67 WTA se află la prima apariție pe tabloul principal de la Australian Open, însă acest lucru nu o sperie, dimpotrivă, o motivează să încerce să obțină maximul din oportunitățile pe care le are.
Tânăra jucătoare din Statele Unite ale Americii, născută la Delray Beach, în Florida, a trecut în primul tur la Australian Open de Venus Williams, scor 7-6, 6-3, în ceea ce a reprezentat un duel al generațiilor. Între cele două jucătoare există o diferență de 24 de ani. Pe Coco nu a oprit-o nimic din a obține calificarea în turul al doilea, acolo unde o va întâlni pe Sorana Cîrstea.
https://i.eurosport.com/2020/01/20/2756944.jpg
Mutua Madrid Open
Simona Halep, performanță uluitoare! Borna impresionantă atinsă la Madrid după victoria cu Gauff
02/05/2022 LA 17:51
“Vă mulțumesc mult pentru susținere. Mi-ați strigat numele pe tot parcursul meciului și sincer credeam că asta se poate întâmpla doar la US Open. Vă mulțumesc! Înseamnă mult pentru mine. A fost foarte dificil. Venus a jucat foarte bine, iar eu am fost emoționată înaintea acestui meci. Sincer, am fost șocată când am văzut tabloul, dar mă bucur că am trecut de acest prim tur”, a spus Coco Gauff la interviul de după meci.

Povestea senzației din tenisul mondial feminin

Coco Gauff este antrenată de tatăl ei, Corey, care obișnuia să joace baschet în tinerețe. Mama ei, Candi, a excelat în gimnastică, iar premisele genetice ale lui Coco sunt foarte bune. Ea a început să joace tenis la șase ani, iar suprafața preferată de joc este cimentul. În octombrie 2018, ea a semnat un contract foarte important de sponsorizare cu New Balance.
2019 a reprezentat pentru Coco Gauff anul de lansare între cele mai bune jucătoare de tenis ale lumii. A încheiat anul precedent pentru prima dată în interiorul Top 100 WTA, pe poziția a 68-a, după ce a cucerit primul ei titlu WTA la Linz, pornind pe tabloul principal din postura de lucky-loser. În finala turneului din Austria, Coco a învins-o pe Jelena Ostapenko. De asemenea, în 2018 a ajuns în turul patru la Wimbledon, acolo unde a fost eliminată de Simona Halep, turul trei la US Open și turul doi la Miami.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Mutua Madrid Open
"Am jucat exact ce trebuia!" Simona Halep a prins aripi la Madrid, după calificarea în sferturi
02/05/2022 LA 17:11
Mutua Madrid Open
Simona Halep a depășit-o pe Sharapova! E a treia în topul all-time al banilor câștigați din tenis
02/05/2022 LA 16:42