Simona Halep, cap de serie numărul 4 la Australian Open, s-a calificat în optimile de finală ale competiției după ce a învins-o fără emoții pe Yulia Putintseva, locul 38 WTA, scor 6-1, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc. În continuare, sportiva noastră o va întâlni la Melbourne pe Elise Mertens.
Simona nu a cedat niciun set până în această fază a competiției, iar tenisul ei se îmbunătățește de la meci la meci. Sportiva noastră s-a calificat în cea de-a doua săptămână de competiție și și-a egalat performanța de anul trecut, optimi de finală. În 2019, Simona era învinsă în optimi de Serena Williams.

Conferința de presă a Simonei Halep după meciul cu Yulia Putintseva

Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
ACUM 16 ORE
Simona, te-ai așteptat să se desfășoare așa partida sau credeai că se va întâmpla altceva?
Mă așteptam la asta. Știam cum joacă ea, dar azi a jucat mai puternic cu lovitura de dreapta. Dar știam că trebuie să-i atac serviciul, să servesc bine pentru că ea returnează foarte bine. A fost în mare parte cum mă așteptam.
Simona, ea te-a surprins cu scurtele. Ai făcut vreo schimbare pentru a le contracara?
Știam că este o jucătoare care se descurcă faorte bine cu scurtele. Am fost puțin frustrată pentru că am ajuns la ele, la multe dintre ele, dar am ratat mult sau le-am returnat, dar ea a reușit să mă paseze. După aceea am fost mai atentă și a fost mult mai bine în final.
Multe nume mari au pierdut ieri la Melbourne. Este mai entuziasmant pentru tine fiindcă ești încă aici?
Nu mă concentrez pe alții, așa cum știți. Știu că la acest nivel orice este posibil. De aceea sunt uneori puțin stresată, uneori prea relaxată... orice este posibil. Este doar un turneu și sunt sigură că pentru voi este un mic șoc când jucătorii din Top 10 pierd, dar asta este viața și nu putem fi la 100% în fiecare zi. Mergem înainte și dacă rămân în turneu, atunci este bine.
Ai urmărit vreun meci ieri?
Nu, nu am urmărit. M-am plimbat prin oraș ca să mă relaxez, când nu sunt pe teren, caut să mă relaxez. Nu urmăresc atât de mult tenis. Televizorul este acolo, dar nu mă concentrez asupra lui. Dar am auzit că Federer a avut un meci incredibil. Millman a fost grozav. Felicitări lui.
Se întâmplă multe în tenisul feminin la acest moment. Jucătoarele de 30 de ani se retrag, tinerele se afirmă. Cum vezi tu această dinamică?
Este un mixt în acest moment cu jucătoarea de 15 ani care câștigă meciuri și face acest sport să arate ușor de jucat. Jucătoarele de 29 de ani se retrag, eu sunt aproape, sper să nu fiu în această poziție, nu încă. Avem încă jucătoare de 38 de ani care joacă. Fiecare are propriile sentimente legate de asta. Ce face Coco Gauff în acest moment la Australian Open este incredibil. Sunt sigură că își ia acum multă încredere și va fi în curând capabilă să câștige unul dintre aceste mari turnee.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
ACUM O ZI
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
IERI LA 18:22