Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021 | Naomi Osaka, lăudată de Wim Fissete înainte de finala cu Jennifer Brady

Irina Aldea

Publicat 20/02/2021 la 08:22 GMT+2

Naomi Osaka, a treia jucătoare a lumii, va disputa prima finală de Grand Slam din 2021, Australian Open, în compania americancei Jennifer Brady. Antrenorul niponei a fost întrebat cu ce se deosebește Osaka de fostele lui eleve.

Naomi Osaka & Wim Fissette

Credit imagine: Getty Images

În finala turneului major de la Antipozi, vom avea parte de un ultim act neașteptat. Jennifer Brady, în vârstă de 25 de ani, a câștigat un singur titlu până acum în întreaga carieră și pornește cu șansa a doua în ultimul act de sâmbătă, în fața mai tinerei ei adversare, dar mult mai experiementate la acest nivel, Naomi Osaka. Nipona are deja în palmares trei titluri majore.
Australian Open - UNIBET
Pe parcursul competiției, Brady a trecut de Aliona Bolsova (102 WTA), Madison Brengle (85 WTA), Kaja Juvan (104 WTA), Donna Vekic (33 WTA) și Jessica Pegula (61 WTA). De partea cealaltă, Naomi Osaka le-a învins la Melbourne în drumul ei spre finală pe Pavlyuchenkova, Garcia, Jabeur, Muruguza, Hsieh și Serena Williams.
Jennifer Brady și Naomi Osaka s-au întâlnit de trei ori până acum, ultima oară în sferturile de finală de la US Open 2020: 2014, New Braunfels: 6-4, 6-4 pentru Jennifer Brady; 2018, Charleston: 6-4, 6-4 pentru Naomi Osaka; 2020, US Open: 7-6 (1), 3-6, 6-3 pentru Naomi Osaka. Dacă va cuceri trofeul la Melbourne Park, Osaka va urca pe locul al doilea WTA, în timp ce Simona Halep va coborî o poziţie, până pe locul 3.

Australian Open 2021 | Naomi Osaka, lăudată de Wim Fissete înainte de finala cu Jennifer Brady

La conferința de presă de dinaintea finalei feminine, Wim Fissette, antrenorul belgian din echipa lui Naomi Osaka, a fost întrebat care e diferența dintre actuala lui elevă și jucătoarele pe care le-a pregătit în trecut. Printre acestea se află și Simona Halep, dar și alte nume mari precum Kim Clijsters (2009–2011), Victoria Azarenka (2015–2016), Petra Kvitova (2016), Sara Errani (2016), Johanna Konta (2016–2017) sau Angelique Kerber (2017–2018).
"Cred că toate jucătoarele pe care le-am antrenat iubesc meciurile importante, momentele cu adevărat cruciale, însă Naomi este cea mai încântată de acest capitol. Înaintea meciului cu Serena era atât de încântată… majoritatea jucătoarelor sunt speriate de un astfel de meci, dar nu și ea. Era ca și cum mi-aș fi dus copiii la un magazin de jucării. Naomi de abia aștepta să intre pe teren, nu mai avea răbdare.
Naomi e diferită, trebuie să spun asta. După ce a câștigat US Open, ar fi putut să spună că a obținut tot și să se retragă pentru că are deja totul. Naomi vrea să câștige titluri și cu siguranță va lupta pentru a câștiga și titlul de la Australian Open 2021. Priviți spre Federer, Djokovic și Nadal, ei încă se dezvoltă și acum, după o mulțime de titluri cucerite. Nu țin cont că au obținut cam tot ce poți obține în tenis. Aici e superioară Naomi, iar echipa o susține în acest demers", a transmis Fissette.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo