Naomi Osaka a câștigat finala de la Australian Open 2021 în fața adversarei ei aflată pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, Jennifer Brady, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc. Nipona nu a jucat nici pe departe cel mai bun meci al ei la Australian Open 2021, dar Jennifer Brady nu a reușit să-i pună niponei nicio problemă în ultimul act la Melbourne.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Începând de luni, japoneza va urca pe locul 2 WTA, întrecând-o pe sportiva noastră, Simona Halep.Osaka a devenit azi a 12-a jucătoare din Era Open și prima din Asia care câștigă mai multe titluri la Australian Open. În plus, în urma victoriei de azi, Naomi Osaka devine prima jucătoare, de la Monica Seles încoace (începutul anilor 1990) care câștigă primele patru finale de Grand Slam pe care le-a jucat.
Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24

Australian Open 2021 | Naomi Osaka, prima reacție după titlul câștigat la Melbourne cu Brady

Osaka, probabil din cauza emoțiilor, a comis și o gafă la ceremonia de premiere:
Osaka: "Bun găsit, tuturor! Cum preferi să ţi se spună, Jennifer sau Jenny?"
Brady: "Jenny"
Osaka: "Vreau să o felicit pe Jennifer"
Naomi Osaka: "Salutare, tuturor! În primul rând, cum să-ți spun? Jennifer sau Jenny? Vreau să te felicit! Ai fost grozavă, le-am spus tuturor că vei fi o problemă încă de la meciul nostrum la US Open, vreau să-ți felicit și echipa aflată în tribune. Pentru mine, echipa este ca o familie, așa că felicitări vouă! Știu că ai vorbit despre mama ta și sunt sigură că e mândră de tine, la fel și prietenii și familia ta. Știu că vom mai juca multe meciuri în viitor. Vreau să mulțumesc și echipei mele.
Am fost împreună atâta timp, sunt alături de mine mereu, vorbim mereu înaintea meciurilor, iar acest titlu e pentru voi. Vreau să vă mulțumesc și vouă, spectatorilor, înseamnă mult pentru mine fiindcă nu am jucat cu fani la ultimul Grand Slam. A fost special, vă mulțumesc pentru prezență, că v-ați deschis inimile și brațele în fața noastră. Mulțumesc organizatorilor, voluntarilor, sper să ne întoarcem aici la anul. Vă mulțumesc mult".
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42