Visul australienilor a fost spulberat în sferturile de finală. Karolina Muchova, a 25-a favorită de pe tabloul de simplu, s-a calificat în prima ei semifinală de Grand Slam din carieră, la 24 de ani. Cehoaica de pe locul 27 WTA a trecut de principala favorită, Ashleigh Barty, scor 1-6, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Până la scorul de 1-6, 0-2, Muchova nu a reușit să contracareze jocul prestat de adversara ei, însă a cerut un time-out medical, iar apoi totul s-a schimbat în favoarea ei. La interviul de pe teren, de după meci, Muchova a declarat că "i se învârtea capul, așa că a cerut o pauză". Presa din Australia a reacționat imediat, indicând metoda la care a recurs cehoaica pentru a o scoate din ritm pe jucătoarea lor.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12

Australian Open 2021 | Prima reacție oferită de Ashleigh Barty după eliminarea din sferturile de finală

La conferința de presă, acesta a fost de altfel și aspectul pe care s-au concentrat jurnaliștii prezenți. Aceștia au întrebat-o pe Ash Barty ce crede despre acea pauză care în mod evident a afectat-o foarte tare. Australianca a ales să ofere un răspuns elegant, fără a-i aduce acuze adversarei ei din sferturile de finală.
"Am jucat o mulțime de meciuri în cariera mea unde jucătoarele au fost nevoite să ceară time-out medical. Și eu am fost pusă în această situație de mai multe ori, așa că nu ar trebui să fie un punct atât de determinant în meci. Am fost foarte dezamăgită că am lăsat acel moment să devină un punct determinant. Sunt experimentată acum și ar fi trebuit să fiu capabilă să gestionez această situație", a transmis Barty la conferința de presă.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
US Open
Emma Răducanu, marele pariu al lui Wilander! Ce anticipează Mats că se va întâmpla cu ea în 2 ani
09/09/2021 LA 12:13
US Open
"Regina" Marii Britanii și-a pierdut "coroana" după 6 ani: Konta, depășită de Emma Răducanu
08/09/2021 LA 19:26